Alış Veriş Sitelerine Yeni Kısıtlama: Saatlik İndirimler Yasaklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alış Veriş Sitelerine Yeni Kısıtlama: Saatlik İndirimler Yasaklanıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapılıyor ve alış veriş sitelerine bazı kısıtlamalar ön görülüyor.

Son Dakika 16 Nisan 2022 09:41 0
Alış Veriş Sitelerine Yeni Kısıtlama: Saatlik İndirimler Yasaklanıyor

Ticaret Bakanlığı kaynaklarından bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre yeni bir kılavuz hazırlandığı, vatandaşların bir ürünü alırken ani karar vermesini sağlayan saatlik indirimlere düzenleme geleceği, saatlik indirimlere yasak getirileceği öğrenildi.


Ticaret Bakanlığı kaynaklarından gelen bilgilere göre yanıltıcı fiyat bilgisi veren reklamlar ile indirimli satış içeren reklamlar nedeniyle vatandaşlardan yoğun şekilde şikayetler geldiğinin altı çizildi. Bunun üzerine başlatılan çalışma kapsamında satıcı ve reklam ajansları için bir kılavuz hazırlandı. Hazırlanan kılavuz ile vatandaşların ani şekilde bir karar vermesi sağlamaya yönelik bir mal ya da hizmetin sadece çok kısıtlı bir süre içinde belirli şartlar altında sunulacağı belirtilemeyecek.


Hazırlanan bu kılavuz ile e ticaret sitelerinin kullandığı şu saatler arasında indirim yapılacak tanıtımlarına yasak geleceğine yer verildi. Bir indirim reklamı ya da fiyat, mağazadaki veya belirli bir kategorideki bütün mal ve hizmetler için geçerli olacak. Bu durum olmadıkça net , tümü ya da her şey gibi ifadeler kullanılamayacak. İndirimli ürünlerin satışında başlayan ...e kadar indirim, ...e varan indirimler ve ...den itibaren indirim olacak gibi ibarelere okunabilir büyüklükte yer verilecek ve bu ibareler indirimli satışa tabi olduğu duyurulan malların kapsamının tüketicinin makul beklentisini karşılayacak nitelikte olacak.


Bir mal ya da hizmete ilişkin makul sayılabilecek bir süre ve miktarda söz konusu mal ya da hizmeti ya da bunların benzerlerini belirtilen fiyattan sunamayacağına ya da başka bir yerden edinebileceğine ilişkin yeterli bilgi sahibi olunmasına rağmen malı almak isteyen vatandaşı bu konuda uyarmadan mal ya da hizmetlerin o fiyattan reklamı yapılamayacak. Yurt dışına verilen hizmetler haricinde olan tüm fiyatlar TL olarak uygulanacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç