Alıcılara şok: Taşıtta sıfır faizli kampanyalar bitti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alıcılara şok: Taşıtta sıfır faizli kampanyalar bitti

Taşıtta kampanyalar ve sıfır faizli kredi destekleri sona erdi. Peki kampanyalar ne zaman yeniden başlayacak?

Taşıt 23 Mayıs 2023 19:14 0
Alıcılara şok: Taşıtta sıfır faizli kampanyalar bitti

Satacak araba kalmayınca kampanyalar sona erdi.

Sıfır arabada birçok otomotiv şirketi kampanya düzenlliyordu. Düzenlenen kampanyalar ile sıfır faizle 200 bin liraya kadar kredi verildiği görülürken bunun yanı sıra peşin fiyatına tasitli satışlar, yüzde 0'ın yanı sıra 0.99 faizle, 1.39 ve 1.99 faizli kredilerle sıfır araba alımında kolaylık sağlanıyordu.

Bu kampanyaların yanı sıra kamu personellerine de kampanyalar kapsamında araç alımı imkanı sunuluyordu. Ancak otomotiv şirketlerinin resmi sayfasına baktığımızda şirketlerin sıfır arabada kampanyaları sona erdirdiği görülüyor. Sona eren kampanyalar birçok vatandaşı mağdur ediyor ve araba alma hayalini erteliyor.

KAMPANYA OLMAYINCA İKİNCİ ELE YÖNELİYORLAR

Sıfır araba alma hayali bu şekilde sona eren bazı vatandaşlar, birikmiş paralarını değerlendirmek için araba alımına yöneldi ve ikinci elde araba bakmaya başladı. Bu da ikinci el piyasasında araç fiyatlarının daha da yukarı çıkmasına neden oldu.

ŞİRKETLERİN KREDİ DESTEĞİ KESİLDİ: KAMPANYALAR NEDEN YOK?

Kampanyalar, araç bulunurluğunun azalması nedeniyle sona erdi. Zaten bayilerde olmayan araçlar için devlet ÖTV indirimi yapmazken otomotiv şirketleri kredi desteklerini kesti. Tedarik sorununun devam etmesi durumunda kampanyaların kısa sürede başlaması da beklenmiyor. Sıfır araba almak isteyen vatandaşlar, 0 faizli kredi fırsatlarının yeniden yürürlüğe girmesini istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilir, kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç