Ali Yalçın, ÖMK düzenlemesine karşı çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ali Yalçın, ÖMK düzenlemesine karşı çıktı

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında ÖMK düzenlemesine karşı çıktığını söyledi.

Eğitim 3 Haz 2024 0
Ali Yalçın, ÖMK düzenlemesine karşı çıktı

Memur Sen, ÖMK düzenlemesine karşı çıktı. Peki sadece açıklama ile mi yetinecek?

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir son dakika açıklamasında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen mensubu öğretmenler, TBMM Çankaya kapısının önünde bir araya geldi ve öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişiklik ile ilgili taleplerini dile getirdi.

Düzenlenen etkinliğe katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda MEB tarafından yapılacak değişikliklerin beklentileri karşılamadığını, düzenlemenin beklentileri karşılaması gerektiğini söyledi ve kanunun tüm öğretmenleri kapsaması gerektiğini söyledi.

Yapılacak düzenleme taslağına göre "yönetim hizmetleri kadro grubuna sınırlı özlük hakları verildiğini" ifade eden Ali Yalçın, "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklikte, kapsamı yönüyle düğme daha baştan doğru iliklenmiyor. Şube müdürü ve benzeri görevdeki yöneticileri kapsam dışı bırakan bir tasarı söz konusu, bunu asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

TASLAKTA EKSİKLİKLER VAR

Öğretmenlik düzenlemesinde eksiklikler olduğunu söyleyen Yalçın, ÖMK'nın tasarrufa takılmaması gerektiğini söyledi ve "Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarruf tedbirlerine kurban edilmemeli, bu konu uzun metrajlı bir iş gibi düşünülmeli, bir atımlık barut gibi yarım yamalak işler yapılmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

MÜLAKAT SONA ERSİN DEDİ, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KALKSIN DEDİ KALKMADI

Mülakatın kaldırılması, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının da sona ermesi gerektiğini söyleyen Ali Yalçın, "Meclise gelen tasarı tartışılırken, 'bu şekilde geldi, bu şekilde geçecek' diye değil, tartışmaya kulak kabartmak, fırsat vermek, yanlışları ortadan kaldırıp, 'işte bu kez oldu' dedirtmek lazım" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç