Ali Babacan: Taşıtta ÖTV alınmaması vaadimiz gerçekleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ali Babacan: Taşıtta ÖTV alınmaması vaadimiz gerçekleşti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı son dakika açıklamasında ÖTV vaatlerinin gerçekleştiğini söyledi.

Siyaset 24 Nisan 2023 21:26 0
Ali Babacan: Taşıtta ÖTV alınmaması vaadimiz gerçekleşti

Ali Babacan: Bir vaadimiz daha hayata geçti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir son dakika açıklamasında bulundu. Babacan yaptığı açıklamada bir vaatlerinin daha hayata geçtiğini söyledi.

Kendi eylem planlarında ticari araçlarda ÖTV indirimi olduğunu, bunun bugün gündeme gelerek hayata geçtiğini söyleyen Babacan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ticari aracını değiştireceklerden  ÖTV alınmayacağı müjdesini verdiği paylaşımını alıntılayarak, “Arkadaşlar bir vaadimiz daha hayata geçti. Yapamadıklarını düşününce devede kulak ama takdir ediyoruz. Bunlardan memnun olduğunuzu biliyorum, düşünün ki bizim eylem planlarımızdaki tüm maddeler gerçekleşirse nasıl olur? Hepimiz mutlu oluruz değil mi? Biraz daha sabır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhuraşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ticari araçlarda ÖTV düzenlemesi ile ilgili, "Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ötv ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır" dedi.

Ticaride ÖTV'siz araba ile ilgili açıklama yapan Bakan Nebati ise "Düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç