Ali Babacan, Borsada Neler Olduğunu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ali Babacan, Borsada Neler Olduğunu Açıkladı

Ali Babacan bir son dakika açıklamasında bulundu ve borsada son günlerde yaşanan durumları değerlendirdi.

Borsa 23 Eylül 2022 08:40 0
Ali Babacan, Borsada Neler Olduğunu Açıkladı

Ali Babacan, borsada neler olduğunu anlattı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir son dakika açıklamasında bulundu. Babacan yaptığı açıklamada borsada son günlerde yaşanan dalgalanmaları, sert fiyat değişimlerini değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Dünya Gazetesi'ne konuşan Babacan, son yaşananların güveni oldukça sarstığını söyleyerek, "Bağımsız kurum ve kurullar bırakmadığınızda, kontrolsüz haksız kazançların ve büyük kayıpların oluştuğu bu üzücü tablolar yaşanıyor. Başta varlık fonu olmak üzere kamu kuruluşlarının bilinmeyen işlemleri olduğunu duyuyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de hiçbir ekonomi bakanı yatırım danışmanlığına soyunmamıştır. Bu işler tamamen komuta ekonomisiyle yönetiliyor. Son yaşananlar güveni çok sarstı. Toplumu bilgilendiren kimse yok. Ve kaybolan güveni yeniden kazanmak kolay olmuyor." ifadelerini kullandı.

KRİZ İKLİMİ KAÇ AYDA DÜZELİR: İŞTE TARİH

Babacan sözlerinin devamında hükümete gelmeleri durumunda kriz ikliminin değişeceği süre hakkında da bilgi verdi ve “Her şeyin temelinde hukuk, adalet, insan hakları, demokrasi var" diyerek temellerin sağlamlaştırıldıktan sonra ancak ekonominin düzelebileceğini söyledi. Babacan, “Bugünkü şartlarda bu tabloyu devralsak 6 ayda kriz iklimi ortadan kalkar. Enflasyonun tek haneye inmesi için iki yıla ihtiyaç var. Ama seçime kadar şartlar daha da kötüye giderse o zaman çözmek daha da zorlaşır" ifadelerini kullandı.

10 PLAN HAZIRLANIYOR

Babacan sözlerinin devamında ülkedeki sorunların çözümü için 10 eylem planı hazırlandığını söyleyerek, "Turizmden sanayiye, KOBİ’lerden kültür sanata uzanan 10 eylem planı daha hazırlıyoruz. Ülkenin sorunlarına çözüm içeren 360 derece bir yaklaşım sağlamayı hedefliyoruz"  dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç