ALES/3 Başvuruları Başladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ALES/3 Başvuruları Başladı!

ÖSYM, ALES/3 sınavının başvurularının başladığını açıkladı! İşte başvuru ekranı, sınav ücreti ve detaylar...

Sınav 29 Eylül 2023 11:17 0
ALES/3 Başvuruları Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 19 Kasım'da yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları başladı. Sınava girecek adaylar bugünden itibaren 9 Ekim tarihine kadar başvurularını ÖSYM'nin resmi sitesinden yapabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, akademik kariyer hedefleyen adayların yüksek lisans programlarına katılmak için girmesi gereken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) 3'üncüsü için başvurular başladı.

Sınava katılmak isteyen adaylar bugünden itibaren (29 Eylül) 9 Ekim saat 23.59'a kadar sınav ücretini yatırdıktan sonra sınav başvurularını yapabilecek.

Sınava başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılabilecek.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Adaylar, 19 Kasım'da yapılacak ALES'e ilişkin kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.

Sınav sonuçları ise 5 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.

ALES-3 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
ALES başvuru ücreti 260 TL olarak belirlendi. Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-işlemler'de yer alan ödemeler alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek. Sınava geç başvuru yapan adaylar, sınav ücretini yüzde 50 daha fazla ödeyecek.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç