Akşener'den Mansur Yavaş Ya da Ekrem İmamoğlu'nun Adaylığına Yeşil Işık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akşener'den Mansur Yavaş Ya da Ekrem İmamoğlu'nun Adaylığına Yeşil Işık

Katıldığı bir programda siyaset gündemini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı meselesine değindi.

Yaşam 4 Nisan 2022 22:37 0
Akşener'den Mansur Yavaş Ya da Ekrem İmamoğlu'nun Adaylığına Yeşil Işık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklamasında bulundu. Akşener yaptığı açıklamada Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı hakkında konuştu ve merak edilen soruları yanıtlayarak gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklamasında bulundu ve 2023 yılı seçimlerinde millet ittifakının adayının kim olacağı meselesine değindi ve bu konuda kendisin e gelen soruyu cevaplandırdı. Canlı yayında konuşan İYİ Parti Lideri, öne çıkan iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması sorusuna "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 'hayır olmaz' diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirerek açıklamasına devam eden Meral Akşener, "Tek adam sistemi, ucube bir sistemdir. Bu ülkede müthiş bir liyakat var. Bu sistem halk tarafından seçildi denendi ama olmadığını gördük. Bir kişinin tüm ülkeyi yönetme ihtimali yok." ifadeleri ile eleştirisini dile getirdi ve "Bu ucube sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz. Sistemin bozukluğu tek bir ismin özelinde değildir. Sistemde değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Sistemdeki temel sıkıntı her şeyin tek bir kişiye sorulması. Kim olursa olsun yetkilerin hepsi tek bir kişide olmamalı." dedi.

HDP İLE MASADA MISINIZ?

6'lı masada HDP ile birlikte olup olmadıklarını söyleyen Akşener, "Çok açık söyleyeyim HDP ile biz masada değiliz. Bunu HDP de söylüyor zaten. O masada HDP olsa biz olmayız." ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim tartışmalarına da değinen Akşener, ekonominin çok kötü durumda olduğunu, bu nedenle erken seçim olabileceğini düşünmediğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Asgari ücrete ek zam meselesine değinen Akşener, derhal asgari ücrete zam gelmesini talep etti. Enflasyonun yüzde 61 geldiğini, yapılan zammın yüzde 50 olduğunu , işçilerin enflasyon altında ezildiğini söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç