Akşener Hesapladı: İşte Emeklinin Alması Gereken Bayram İkramiyesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akşener Hesapladı: İşte Emeklinin Alması Gereken Bayram İkramiyesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklamasında bulundu ve emeklinin alması gereken ikramiye tutarını hesapladığını söyledi.

Siyaset 13 Nisan 2022 14:41 0
Akşener Hesapladı: İşte Emeklinin Alması Gereken Bayram İkramiyesi

Meral Akşener'den emekli bayram ikramiyesi hakkında açıklama geldi. TBMM'de grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemlerdeki ekonomik sıkıntılara değindi ve bu sıkıntılar sonrası emeklilere bayramdan önce verilmesi gereken ikramiyenin ne kadar olması gerektiğini, ikramiyeye ne kadar zam gelmesi gerektiğini "Bayram ikramiyesinin ilk verildiği yılın TÜFE gıda harcamaları cinsinden güncellenmesini yaptık.” ifadeleri ile açıkladı.


Grup toplantısında kürsüye geçen İİY Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada yaptığı konuşmasında ülkenin sıkıntılarına değindi. Genel gündemi ekonomi olan Meral Akşener, enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı üzerinden iktidara yüklendi.


EMEKLİLERE BAYRAM ÖNCESİ İKRAMİYE VERİLECEK

Emeklilere Ramazan Bayramı'ndan önce ikramiye ödemesi yapılacak. Yapılacak ikramiye ödemesi için şimdiki rakam 1100 TL. Geçen sene 100 liralık zam sonrası bu sene hala zam açıklaması gelmedi. Önümüzdeki haftaya kadar zam açıklaması gelmemesi durumunda emekliler bu sene de 1100 lira ikramiye ödemesi alacak.


AKŞENER HESAPLADI: 2860 LİRA İKRAMİYE VERİLMESİ GEREKİYOR

Grup toplantısında enflasyona ve döviz kuruna göre bir hesaplama yaptıklarını söyleyen Meral Akşener, emekli bayram ikramiyesinin 2860 lira seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Akşener grup toplantısında yaptığı açıklamasında, "İlk verildiğinde o yılda verildiği dolar cinsinden güncellenmesi yapıldı, 2018 yılı nisan ayında 1 dolar 4 liraydı her ikramiye 250 dolar yapıyordu şimdi 3 bin 700 lira verilmesi gerekiyor bayram ikramiyesinin ya da ilk verildiği yılın TÜFE gıda harcamaları cinsinden güncellenmesini yaptık. 2018 yılı mart ayında TÜFE gıda endeksi 385.4 idi. 2022 yılı aynı ayında 1101 olmuş. Artış oranı yüzde 186. Yani TÜFE'ye göre bakarsak böyle güncellendiğinde 2860 lira emeklilerimize emekli ikramiyesi verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.


MASADA 2 RAKAM VAR

Kulislerden alınan son bilgilere göre masada 1490 lira ile 2 bin lira rakamlarının konuşulduğu öğrenildi. Ancak bu konuda zam yapılacak , zam çalışması var , zam yapmayı düşünüyoruz gibi bir açıklama gelmedi. Bu konuda açıklamanın dün kabine sonrası gelmesi bekleniyordu ama kabineden de karar çıkmadı. Gelecek haftaya kadar bekleyip bir karar çıkacak mı çıkmayacak mı göreceğiz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç