Akkuyu Nükleer'den Son Dakika Maaş Zammı ve Ödemesi Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akkuyu Nükleer'den Son Dakika Maaş Zammı ve Ödemesi Açıklaması

Akkuyu Nükleer'den son dakika açıklaması geldi. Açıklamada maaşlara ne kadar zam yapılacağına açıklık getirildi.

İş Dünyası 6 Ağu 2022 11:24 0
Akkuyu Nükleer'den Son Dakika Maaş Zammı ve Ödemesi Açıklaması

Akkuyu Nükleer ile ilgili son dakika gelişmesi: İşte ödeme açıklaması.

Akkuyu Nükleer AŞ 'den bir son dakika açıklaması geldi Yapılan açıklamada, T2IC'nin çalışanlarına Temmuz ayında ödenecek maaşların, kendi öz kaynakları üzerinden vereceklerini ve maaşları yüzde 35 zamlı yatıracaklarını duyurdu.

Konu ile ilgili şirket kaynaklarından bir yazılı açıklama yapıldı ve açıklık getirildi. Şirketten konu ile ilgili yayımlanan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"T2IC'nin tarafların mutabakatı ile sözleşmeyi feshetmeyi reddetmesi ve mali konularda çalışanların maaşlarının ödenmesi dahil yükümlülüklerinin gereğini yerine getirmemesi nedeniyle Akkuyu Nükleer, T2IC'nin çalışanlarına Temmuz ayı maaş ödemelerini kendi öz kaynaklarından yapmaya karar vermiştir. Türk lirası olarak maaş alan çalışanların ücretleri yüzde 35 oranında artırılacaktır."

Bundan önce T2IC bünyesinde çalışmakta olan yöneticiler, mühendis ve işçilere TSM'ye geçmeleri için bir teklif yapıldığının belirtildiği açıklamada "Devir sırasında, çalışanların Türkiye Cumhuriyeti çalışma mevzuatı uyarınca sahip olduğu tüm haklar korunacaktır ve önceki iş yerinde çalışma süresine bağlı olarak kıdem tazminatı, kullanmadığı izin tazminatı ve ihbar tazminatı dahil tüm hakkı olan ödemeler yapılacaktır. Bu önlemler, inşaat sahasında işin sürekliliğini ve kalitesini, Akkuyu NGS'nin inşaat çalışmalarını takvime uyulmasını, işçilerin çalışma koşulları açısından haklarının korunmasını ve çalışanlara ücretlerin zamanında ödenmesini sağlamak için alınmıştır." ifadelerine yer verildi. 

ÇALIŞANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TÜRK

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (ROSATOM) Genel Müdürü Alexey Likhachev bir açıklama yapmış ve Akkuyu Nükleer sahasında çalışan her 100 çalışandan 80'inin Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç