Akbank'a kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: Borçlarınız satıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank'a kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: Borçlarınız satıldı

Akbank'a borcu olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada borçların satıldığına yer verildi.

Bankalar 26 Ara 2023 15:26 0
Akbank'a kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: Borçlarınız satıldı

Akbank'a borcu olanlar dikkat: Borcunuz satıldı.

Akbank'a borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Banka tarafından KAP'a bir bildirim yapıldı. Yapılan bildrime baktığımızda bankanın takipteki alacaklarını sattığı bildirildi.

Gelecek Varlık Yönetimi AŞ, Ortak Varlık Yönetim A.Ş., Birikim Varlık Yönetimi A.Ş., Dünya Varlık Yönetimi A.Ş., AGS Altın Gezegen Varlık Yönetimi A.Ş. ve Sümer Varlık Yönetimi A.Ş adlı şirketlere yapılan satışta, takipteki alacakların toplamının 1 milyar 804 milyon lira olduğu bildirildi. Söz konusu borç, kredi ve kredi kartlarından oluşan borçlardır.

Söz konusu satış hakkında yapılan açıklamada bu borcun söz konusu 6 varlık yönetim şirketine toplamda 781 milyon liraya satıldığı bildirildi.

KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Bankamızca bir kısmı daha önce kayıttan düşülmüş olarak takip edilen takipteki alacak portföyünün 1.804 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmı, toplam 781 milyon TL bedel karşılığında Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş., Ortak Varlık Yönetim A.Ş., Birikim Varlık Yönetimi A.Ş., Dünya Varlık Yönetimi A.Ş., AGS Altın Gezegen Varlık Yönetimi A.Ş. ve Sümer Varlık Yönetimi A.Ş.’nden oluşan 6 firmaya satılmıştır"

Akbank'a borcu olanlar şimdi ne yapacak?

Öncelikle artık bankaya borcunu yok. Sizin artık söz konusu varlık yönetim şirketine borcunuz var. Bu şirketler, alacaklar için sizlerle iletişime geçecek ve alacakların tahsil edilmesini sağlayacak. Taksitle ya da peşin olarak bu borçlarınızı kapatabileceksiniz.

Borç kapanır mı?

Hayır borcunuzu ödeyene kadar bu borç kapanmaz.

Finans7.com | Ankara *Yatırım tavsiyesi değildir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç