Akbank Rekor Kar Açıkladı: İşte İkinci Çeyrek Verileri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank Rekor Kar Açıkladı: İşte İkinci Çeyrek Verileri

Akbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2022 yılı ikinci çeyrek karına yer verildi.

Bankalar 27 Tem 2022 20:39 0
Akbank Rekor Kar Açıkladı: İşte İkinci Çeyrek Verileri

Son dakika : Akbank'tan rekor kar.

Akbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2022 yılı 2. çeyrek kar miktarına yer verildi. Bugün KAP'a yapılan bildirime baktıımızda 13 milyar 110 milyon 53 lira net kar elde edildiğine yer verildi. Daha önce yapılan açılamada beklentinin 10.9 milyar lira seviyesinde olduğuna yer verildi. 

Akbank tarafından yapılan açıklamada 6 aylıkların ardından yıla ilişkin beklentilerin revize edildiğine yer verildi. Banka tarafından daha önce yapılan açıklamada TL Cinsi kredi büyümesinin yaklaşık olarak yüzde 30 seviyesinde gerçekleceği beklentisi, finansalların ardındna 50 üstünde gerçekleşeceği yönünde revize edildi.

Bunun yanı sıra banka 2022 yılının ilk 6 aylık gerçekleşmelerine göre yüzde 39.4 TL cinsi kredi büyümesi ise hali hazırda önceki dönemde de paylaştıkları öngörülen aşmış olduklarına işaret ediyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, şirketin 2022  yılı ikinci çeyrek finansal sonuçları üzerine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2022’nin ilk yarısında ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 517 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 639 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımız 622 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 981 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 20,4 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız, 7 milyar 458 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 21 milyar 157 milyon TL konsolide net kâr elde etti"

Dolar bazında yabancı para kredi büyümesi 2022 yılı için daha önceki dönemde beklentilerde  tüm yıl içi yatay kalması bekleniyorken bu dönemde daralma beklentisi paylaşıldı. Daralma yüzde 4.3 oranında oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç