Akbank konut kredisi hesaplaması: Çekilecek kredinin geri ödemesi ve kredi faiz oranları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank konut kredisi hesaplaması: Çekilecek kredinin geri ödemesi ve kredi faiz oranları

Akbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve konut kredisi hesaplamasına yer verildi. İşte ev alacaklara verilecek kredinin detayları.

Kredi 23 Ağu 2023 17:15 0
Akbank konut kredisi hesaplaması: Çekilecek kredinin geri ödemesi ve kredi faiz oranları

Akbank konut kredisi hesaplama: İşte çekilecek kredi ve geri ödenecek tutar.

Akbank tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada konut kredisi çekecekler için verilen faiz oranlarına, yapılacak geri ödemelere ve diğer detaylara yer verildi. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılacak? Akbank konut kredisi hesaplama nasıl? Çekilecek kredi tutarına göre yapılacak geri ödemeler ne kadar?

SİGORTALI SİGORTASIZDAN DAHA UCUZA GELİYOR

Akbank'tan konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlara bu kredi sigortalı ve sigortasız şekilde 2 seçenek halinde sunuluyor. Sigorta yapmadığınızda prim ödemesi yapmıyorsunuz. Sigortalı şekilde krediyi çekmek istediğinizde ise sigorta prim ödemesi yapıyorsunuz.

Ancak sigortalı konut kredisinde konut kredisi faiz oranı 2.90 seviyesinde olurken sigortasız şekilde çekilecek konut kredisinde faiz oranı 3.13'e çıkıyor. 1 milyon TL konut kredisi çektiğinizde sigortasız 3 milyon 856 bin TL geri ödeme yapıyorken sigortalı olarak çektiğinizde 3 milyon 601 bin TL geri ödeme yapıyorsunuz. Arada 255 bin liralık bir fark bulunuyor.

1 MİLYON TL ÇEKEN NE KADAR ÖDER?

Akbank'tan 1 milyon TL konut kredisi çekecekler 120 ay vadede ayda 29 bin 970 TL geri ödeme yapar. Yıllık yüzde 31.19 maliyetli çekilecek kredide toplam geri ödeme 3 milyon 601 bin 419 lira.

2 MİLYON ÇEKEN NE KADAR ÖDER?

2 milyon TL kredi çekecekler 120 ay vadede bankaya her ay 59 bin 940 TL ödeme yapar ve toplamda 7 milyon 202 bin 838 TL ödeme yapar.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç