Akbank 3. Çeyrekte de Rekor Kâr Yaptı: İşte Son KAP ve Kâr Bilgileri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank 3. Çeyrekte de Rekor Kâr Yaptı: İşte Son KAP ve Kâr Bilgileri

Akbank'ın 2022 yılı 3. çeyrek net karı açıklandı. Banka 3. çeyrekte de beklentilerin üzerinde kar yaptı.

Bankalar 26 Ekim 2022 22:47 0
Akbank 3. Çeyrekte de Rekor Kâr Yaptı: İşte Son KAP ve Kâr Bilgileri

Akbank ne kadar kar ettiğini açıkladı.

Yılın 9'uncu ayının geride kalması ile birlikte şirketler, 3'üncü çeyrekte ne kadar kar ettiklerini kamuoyuna açıklamaya başladı. Açıklama yapan şirketlerden en meral edilenleri bankalar oldu. Bankalardan ilk açıklama Akbank'tan geldi.

Akbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında , 2022 yılının üçüncü çeyreğinde piyasa beklentisinin üzerinde kar edildiğini bildirdi. Beklentiler 16.6 milyar lira seviyesinde iken banka, yılın üçüncü çeyreğinde 17.07 milyar liralık net kar açıkladı. Bu kar ile birlikte banka , geçen senenin ilk 9 ayına göre karını yüzde 420 arttırdı ve 38.2 milyar liralık kar elde etti. Şirket öz kaynak karlığı yüzde 51.5 seviyesinde olurken aktif karlılık oranı yüzde 5.6 seviyesine çıktı. Bankanın çeyreksel bazda aktif karlılığı yüzde 6.7 seviyesinde iken öz kaynak karlılığı yüzde 59.6 seviyesinde oldu.

Her geçen gün müşteri sayısını daha da arttırırken ivmenin devamlılığıyla birlikte ücret gelirlerinde güçlü bir performans sergilendiği, sermaye yeterlilik oranının ise yüzde 19.3 seviyesinde olduğuna yer verildi. 

Kredi aktivitesinde düşüş görülürken , süren maliyet baskısı ile operasyonel giderlerinde çeyreksel bazda yüzde 27'lik artış olduğu bildirilirken enflasyon muhasebesi konusunda banka, regülasyonun henüz uygulanmaya konulmadığı, ilk 9 ayda enflasyona göre düzeltilen öz sermaye karlılığının yüksek tek haneye geldiğini bildirdi. 

2*22 yılının ilk 9 ayında gelirini yüzde 240 oranında arttıran banka 52.4 milyar liralık gelir elde etti. Swap dahil olmak üzere ve TÜFE 'den hariç net faiz geliri yüzde 176 yükseldi ve 15.1 milyar lira, TÜFE'li menkul gelir ise yüzde 428 yükselerek 7.7 milyar liraya kadar çıktı.

AKBANK'TAN KAP

Az önce Akbank tarafından KAP'a yapılan bildirim şu şekilde:

"Akbank, uluslararası piyasalardan 225 milyon ABD Doları ve 177.5 milyon Avro olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlamıştır. Kredinin toplam maliyeti ABD Doları ve Avro kısımlar için sırasıyla Sofr+%4,25 ve Euribor+%4,00'dür"

Son dakika haberlerinden, borsa, banka, kredi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç