Akbank 3 ay ertelemeli 70 bin TL kredi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank 3 ay ertelemeli 70 bin TL kredi başvurusu başladı

Akbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında 3 ay ertelemeli kredi başvurusuna yer verildi. Başvurular başladı İşte detaylar.

Kredi 14 Mayıs 2023 12:02 0
Akbank 3 ay ertelemeli 70 bin TL kredi başvurusu başladı

Akbank'tan 3 ay ertelemeli 70 bin TL kredi.

Akbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında 3 ay ertelemeli kredi başvurusunun başladığına yer verildi. Kredi başvuru detaylarına baktığımızda "Tüm ihtiyaçlarınız için krediniz Akbank'ta. Avantajlı faiz oranlarıyla ihtiyaç kredinizi hemen alın, 3 ay sonra ödemeye başlayın" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Banka resmi sayfasından yapılan açıklamaya baktığımızda kredinin şimdi çekileceği ve ödemelerin 3 ay boyunca yapılmayacağı, 3 ay sonra ödemelerin yapılmaya başlanacağına yer verildi.

KREDİ DETAYLARI: MİKTAR VE VADE SAYISI

Banka resmi sayfasından yapılan açıklamada kredinin erteleme dahil 50 bin liraya kadar 36 ay vadeli verileceği, 100 bin liraya kadar 24 ay vadeli, 100 bin liranın üzerine ise 12 ay vadeli kredi verildiği bildirildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Erteleme dahil ihtiyaç kredilerinde azami vade; 50.000 TL ve altındaki tutarlarda 36 ay, 50.000 TL üzeri 100.000 TL ve altındaki tutarlarda 24 ay, 100.000 TL üzerindeki tutarlarda ise 12 aydır. Azami kredi vadesi belirlenirken, mevzuatta belirlenen sınırlamalar doğrultusunda müşterinin varsa mevcut kredilerinin bakiyesi de dikkate alınabileceğinden azami vadeler değişebilecektir. İlk ödeme en fazla 92 gün ertelenebilir. Ödemesiz dönem sonunda ilk ödeme olarak erteleme faizinin tamamı tahsil edilir, normal taksit ödemeleri bir sonraki aydan itibaren başlar" ifadelerine yer verildi.

70 BİN TL SINIRI GETİRİLDİ

Açıklamada kredinin 100 bin liradan fazla verildiği belirtilse de bankalara gelen talimat doğrultusunda bankalar artık 70 bin liranın üzerinde ihtiyaç kredisi vermiyor. Bu nedenle vatandaşların hesabını 70 bin liraya kadar yapması gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Kredinin başvurusuna dair detaylara şu şekilde yer verildi:

"Kredi tahsis ücreti, kredi tutarının binde 5’i kadar olup, bu tutar üzerinden ayrıca %10 oranında BSMV tahsil edilmektedir.

Banka uygun görmediği kredi başvurularını reddetme ve gerekli görülmesi halinde ek bilgi/belge isteme, kredi koşullarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

Kredimakbankta.com sayfasından T.C. vatandaşlık numarası ve güncel cep telefonu bilgisi girilerek ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunanların başvuru sonuçları sms ile iletilecektir. Akbank müşterisi olmayanların kredi kullanım işlemi şubede tamamlanır.

Şubeden Kredi kullandırımında istenilen belgeler:

Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi aslı ve fotokopisi

Gerekli görülmesi durumunda adres teyidi amaçlı belge talep edilebilecektir.

Gelir Belgesi - Maaş bordrosu (Maaş müşterimizin getirmesine gerek yoktur)

Özel sektör çalışanlarından SGK Hizmet Döküm Belgesi **(Maaş müşterimizin getirmesine gerek yoktur)"

KREDİ HESAPLAMA: 70 BİN LİRAYA NE KADAR ÖDERİM?

Akbank'tan 70 bin lira çekecek vatandaş 24 ay vadede ayda 4 bin 296 TL ödeme yapacak. Toplam geri ödeme 103 bin 498 TL olacak. 12 ay vadede ise ayda 7 bin 106 liralık ödeme yapılacak. Toplam geri ödeme ise 85 bin 657 lira.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç