Akbank 2023 ilk çeyrekte rekor kar açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank 2023 ilk çeyrekte rekor kar açıkladı

Akbank tarafından yapılan açıklamada 2023 yılının ilk çeyreğinde rekor kar elde edildiği görüldü.

Bankalar 26 Nisan 2023 20:05 0
Akbank 2023 ilk çeyrekte rekor kar açıkladı

Akbank'tan son dakika açıklaması geldi: Kar açıklandı.

Akbank tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2023 yılının ilk çeyrek finansal raporlarına yer verilirken banka 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında toplamda 10 milyar 711 milyon 300 bin lira net kar yaptığını bildirdi.

2022 yılının ilk çeyreğinde toplamda 20 milyar lira olan faiz geliri 2023 yılının ilk çeyreğinde rekor artışla 37.1 milyar liraya kadar çıkarken geçen senenin aynı döneminde -9 milyar lira olan faiz gideri ise 23.4 milyar liraya kadar çıktı.

2022 yılında 312 milyar lira olan finansal varlıklar ile mevcut yılın ilk 3 aylık döneminde 435 milyar liraya kadar çıktı. Öz kaynaklar ise 90.6 milyar liradan 153 milyar 700 milyon liraya kadar çıktı.

Akbank'ın günlük hisse değeri yüzde 2.2 değer kaybetti ve 16.8 TL seviyesine geldi.

"Akbank T.A.Ş'nin ("Banka") 31 Mart 2023 tarihli ilişikteki konsolide olmayan bilançosunun ve aynı tarihte sona eren üç aylık döneme ait konsolide olmayan kar veya zarar tablosunun, konsolide olmayan kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, konsolide olmayan özkaynak değişim tablosunun ve konsolide olmayan nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetinin ve diğer açıklayıcı dipnotlarının sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Banka yönetimi, söz konusu ara dönem finansal bilgilerin 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bankaların Muhasebe Uygulamalarına ve Belgelerin Saklanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bankaların hesap ve kayıt düzenine ilişkin yayımlanan diğer düzenlemeler ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ("BDDK") genelge ve açıklamaları ve bunlar ile düzenlenmeyen konularda Türkiye Muhasebe Standardı 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama Standardı" hükümlerini içeren; "BDDK Muhasebe ve Finansal Raporlama Mevzuatı"na uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir" ifadeleri ile yayınlanan KAP'da finansal raporlara aşağıdaki linkte detaylı şekilde yer verildi.

Finansal rapor için TIKLAYIN

Finans7.com |Ankara
Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç