Akaryakıt Rekor Arttı Ama Satışlar da Rekor Arttı: Shell'den 2 Kat Kar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıt Rekor Arttı Ama Satışlar da Rekor Arttı: Shell'den 2 Kat Kar

Son dakika haberi: Shell 2022 yılı 2. çeyrek verilerini açıkladı ve rekor kar elde ettiğini duyurdu.

Finans Magazin 28 Tem 2022 11:47 0
Akaryakıt Rekor Arttı Ama Satışlar da Rekor Arttı: Shell'den 2 Kat Kar

Son Dakika: Akaryakıt fiyatları rekor düzeyde arttı ama petrol otogaz mazot satışları da ciddi oranda arttı: Shell rekor kar açıkladı.

Son dönemlerde yaşanan krizlerle birlikte akaryakıt fiyatlarında ciddi yükselişler görüldü. Geçen sene bu zamanlara göre fiyatlar 3 kat artarken satışlardan elde edilen gelirlerde de ciddi artış görüldü. Shell tarafından yapılan son dakika açıklamasında gelirlerde rekor kar elde edildiği görüldü. 

Londra merkezli olan ve 81 ilde yüzlerce şubesi bulunan Shell tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2022 yılı ikinci çeyrek verilerini kamuoyu ile paylaştı. 

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından yaşanan krizle artan fiyatlardan faydalanan şirket, hissedarlarına 6 milyar dolarlık ödeme yapma sözünü verdi. 2022 yılıikinci çeyrek verilerine baktığmızda şidrketin karının 11.5 milyar dolar seviyesinde olduğu görüldü. 

The Guardian'da yayımlanan habere baktığımızda karın geçen senenin aynı dönemine göre iki kat daha fazla olduğu görüldü. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan şirket, yükske fiyatlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Shell'den yapılan açıklamada, "daha yüksek fiyatlar, daha yüksek rafinaj marjları ve daha yüksek gaz ve enerji ticaretiyle" karşı karşıya kaldıkları ifade edildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden emtia fiyatlarından , akaryakıt haberlerinden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç