AK Parti'nin EYT Açıklaması Sonrası Çağrı: 'Adalet Varsa EYT Çıksın'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'nin EYT Açıklaması Sonrası Çağrı: 'Adalet Varsa EYT Çıksın'

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar bugün Sakarya'da toplandı ve EYT yasasının çıkması için hükümete çağrıda bulundu. Toplantıya katılan Engin Özkoç, adalet varsa EYT çıksın dedi.

Son Dakika 3 Nisan 2022 20:40 0
AK Parti'nin EYT Açıklaması Sonrası Çağrı: 'Adalet Varsa EYT Çıksın'

Cumhuriyet Halk Partisi'nden emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması: Engin Özkoç yaptığı açıklamada eğer ülkede adalet varsa EYT yasasının çıkması gerektiğini söyledi.


CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların kurduğu EYT Federasyonu tarafından düzenlenen Varız, Biriz, Buradayız ve Birlikteyiz sloganı ile düzenlenen etkinliğe katıldı ve burada kürsüye çıkarak EYT'lilere desteğini dile getirerek hükümete seslendi.


“Eğer adalet varsa çıksın bu yasa. Eğer çıkmazsa iktidara gelir çıkartırız bu yasayı” diyerek sözlerine başlayan Engin Özkoç, “EYT örgütüne öncülük edip de toplumumuzda hak, hukuk ve adaletin tesis edilmesi için yüreğinizi ve kendinizi koyarak bu yola çıkıp buranın genel başkanlığına layık görülen saygıdeğer hanımefendiyi saygıyla selamlıyorum. Hangi siyasi parti olursa olsun ülkemizin demokrasisinin zenginliği olan, değerli siyasi partilerimizin değerli temsilcilerini de saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.


BU İNSANLAR NE İSTİYOR?


Emeklilikte yaşa takılanların ne istediği sorusunu soran Engin Özkoç, şu şekilde cevap verdi: "Bugün adı EYT’li diye geçiyor. O işe başlarken böyle bir kavram yoktu. Bu aile babasının. Sadece istediği bir şey vardı. Evlatları için bir gelecek, kendisi için güvenli bir hayat istiyordu. Devletin ona sağladığı imkanların ne olduğuna baktı. Dediler ki, ‘Askerlik yap’ askerliğini yaptı. İşe gir dediler, işe girdi. Alnının teriyle parasını kazandı, vergisini ödedi. Asla vatana ihanet yapmadı. İhale peşinde koşmadı. Kendi ruhunu ve inancını hiçbir zaman satmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli bir vatandaşı olarak sadece bu ülkede kendi özlük haklarını alıp yaşamak istedi. Ona dediler ki, ‘Sen şu kadar gün çalışırsan, şu kadar prim ödersen emekli olacaksın ve hayatın boyunca onurlu bir şekilde yaşayacaksın’ dediler. Sonra, siyasi bir kararla, vicdani değil, ahlaki değil, siyasi bir karar alındı. Alınan karar neticesinde dediler ki, ‘Sen emekli oldun ama maaş alamazsın.’ Niye? Belli bir yaşa gelmen gerekir dediler. Oysaki ona vaat edilen şey başkaydı. Hayallerini yıktılar. Sadece bir kişinin mi? Hayır. Türkiye’de milyonlarca kişi. Edirne’den Kars’a onların haklarını mağdur ettiler. Öyle ya da böyle."


"İşte millet işte istedikleri, hak, adalet ve hukuk. Bu yasayı niye çıkarmıyorsunuz?" diyerek sözlerini sürdüren Özkoç, "Burası siyasi bir mecra değil. Az önce arkadaşım da söyledi. Burada her görüşten insanımız var ve hepsinin görüşüne saygı duyuyoruz ama ben de bir milletvekiliyim. Ben de bir siyasi partinin temsilcisiyim. Sözlerime şöyle son veriyorum: Eğer adalet varsa, çıksın bu yasa. Eğer çıkmazsa iktidara gelir çıkartırız bu yasayı.'" dedi.


Toplantıya EYT'lilerden yoğun katılım oldu.


EYT MECLİSE GÖRÜŞÜLECEK


Emeklilikte yaşa takılanların durumlarının önümüzdeki aylarda meclis gündemine geleceği ve görüşüleceği açıklandı. EYT yasası meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç