AK Partili Timuçin: Ülkede ekonomik kriz yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili Timuçin: Ülkede ekonomik kriz yok

AK Parti Milletvekili adayı Emine Timuçin yaptığı son dakika açıklamasında ekmek fiyatları üzerinden asgari ücret hesabı yaptı.

Ekonomi 28 Nisan 2023 10:21 6
AK Partili Timuçin: Ülkede ekonomik kriz yok

AK Partili Timuçin: Aslında kriz yok.

AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Emine Timuçin, Kayseri'de canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kayseri'de yayın yapmakta olan yerel kalan TV1'de konuşan Timuçin, ülkede aslında krizin olmadığını söyledi.

Vatandaşların sahada en çok ekonomiden dem vurduğunu söyleyen Timuçin, Türkiye yüzyılında bunun olmayacağını söyleyerek, "Sahada vatandaşlar en çok ekonomiden bahsediyor. Türkiye yüzyılında olmayacak, asgari ücrette iyileştirmelerle birlikte bizler bir çaba içerisindeyiz. Bir kriz de yok aslında. Yurt dışından çok haberler geliyordur. Bulgaristan'dan vatandaşlarımız oradan gelip bizden alışveriş yapıyor. Benim yurt dışında çok çevrem var. Orada bulamayıp, hafta sonu Türkiye sınırlarına geçip alışverişlerini yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

TL'NİN DÜŞMESİ İLE İLGİLİ DEĞİL RAFLAR BOŞ DİYE

Program sunucusu Tuba Çalapverdi bu açıklamadan sonra yurt dışındna alış verişe gelenlerin TL'nin değer kaybetmesi nedeniyle geldiğini, “Türk Lirasının biraz daha döviz karşısında yenilmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum” ifadeleri ile yöneltti. Buna cevap olarak Timuçin, “Türk Lirasıyla alakalı değil, orada raflarda ürün bulamamalarından kaynaklı” dedi.

ARTIK DAHA FAZLA EKMEK ALABİLİYORUZ

Program sunucusu ise bu sözlerden sonra, "Ben bir vatandaş olarak ‘ekonomik kriz yok’ diye düşünemiyorum” dedi. Timuçin ise krizin olmadığını söyleyerek, “Şu an içerisinde bulunduğumuz süreçte ekonomik krize girmiş bir Türkiye yok. Ortada alım gücüyle alakalı marketlerdeki sürekli artışlarla ilgili sürekli bir denge kurmaya çalışılan bir sistem var. Biz aslında Türkiye olarak tüketiciler, üreticiler ve satıcılar arasındaki açık sürekli açılıyor. Bizler hükümet olarak bunun üstüne gidip bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Aslında krizi birazda biz yapıyoruz. Bizim asgari ücretle bundan 20 yıl önce alınan ekmek sayısıyla bugün alınan ekmek sayısını gösteren oranları elimizde var. Yüz ya da bin ekmek alabiliyorsanız şimdiki asgari ücretle onun 10 bin tane alabiliyorsunuz. Alım gücü daha da çoğaldı" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
he Biz sadece ekmek yiyelim sende emekli vekil ol ayda 50 60 bin vekil maaşıyla hayat yasa sana değil oy günahımı vermem ne biçim temsil edeceksin milleti ekmekle mi
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ak parti seçmeniyim, söyledikleri yanlış ve hayat korkunç pahalı. bunu bilmiyor da halktan kopuk. zaten biz reise veriyoruz
Ziyaretçi 12 Ay Önce
seçimde görüşürüz var mı yok mu
Ziyaretçi 12 Ay Önce
bu millet sabah akşam ekmekmi yşyecek sebze meyve et süt elbise almayacakmı çıksında piyasaya baksın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
sizleregöreyok bizler deyil onbin ekmek 1etgetirmiyoruz nqs8l krozyokya bizleri ijten cikarip kiriz olmiyormu iksizlik cogalmiyormu ozaman bizlere destekolunda ijsizlik sorunu biraz hafiflesin typ ijcileri müjdebekliyor secimd3n önce