AK Partili Özhaseki: 'Refahımız, Gelirimiz Artıyor'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili Özhaseki: 'Refahımız, Gelirimiz Artıyor'

AK Partili Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açılamasında ülke olarak refahımızın ve gelirlerimizin arttığını söyledi.

Emlak 12 Haz 2022 12:12 4
AK Partili Özhaseki: 'Refahımız, Gelirimiz Artıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: Refahımız artıyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir son dakika açıklamasında bulundu. Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projesine değindi ve kentsel dönüşümün Türkiye için kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

Artık içinde oturulamaz durumda olan evlerin yenilenmesi gerekiyor diyerek açıklamasına başlayan Özhaseki,  Türkiye olarak refahın arttığını ve gelirimizin arttığını söyleyerek, "Bir, eskimiş, yıpranmış olan, artık içinde oturulamaz durumda kalan evlerin yenilenmesi gerekiyor. Refahımız, gelirimiz artıyor. Daha güzel evlerde oturmalıyız. Bunun için mutlaka zamanında, başımızı sokacak bir yer diye bulduğumuz derme çatma yaptığımız, seneleri içerde geçirdiğimiz bu evlerin artık yıkılarak gayet güzel ve muntazam yapılması lazım. Bu zamanın getirdiği bir gereklilik. Lüks değil, bir zorunluluk. Herkes bu evlerde oturmalı. Ondan dolayı da belediyeler bu konuya öncü oluyorlar. Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ederiz. İkincisi de biz deprem ülkesiyiz. Şu anda Türkiye'nin yüzde 42'si birinci ve ikinci derecede deprem kuşağında bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

"NÜFUSUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BURALARDA YAŞIYOR"

Kentsel dönüşüm bölgeleri ile ilgili açıklamasını sürdüren Özhaseki, "Bir deprem geldiğinde Türkiye'de neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Ona hazırlıklı olan ülkeler, Japonya gibi ülkelerde deprem olduğunda insanlar evlerinde rahatça oturuyorlar, ölü sayısı hiç yok gibi. Ama bizde olduğu zaman derme çatma yapılmış birazcık da hatalarla dolu demirden, betondan, çimentodan vesaireden çalınarak yapılmış evler adete bize mezar oluyor. Son yüzyıl içerisinde Türkiye'deki 6 ve üzerinde şiddette deprem sayısı 58. Neredeyse her 1.5 senede bir 6-7 şiddetinde çok sert bir deprem oluyor. Ölü sayımız 83 bin. Her bir depremde 1000-1500 kardeşimizi şehit veriyoruz. Niye? Evlerimizi sağlam yapmadığımız için, o kadar basit. Deprem standartlarına uygun yapmadığımız için... Yaparsak hiçbir şey olmaz. Güllük gülistanlık herkes yerinde oturur, hiç kimsenin burnu bile kanamaz." dedi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam haklı. Kendilerinin refah ve gelirleri artıyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar kendilerininin tavsiye değil icraat makamı olduğunu unutuyor galiba.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapın o zaman acilen birinci derece 2 derece deprem bölgeleri kentsel dönüşümle ne bekliyorsunuz ki bu kadar yalan dolan laf var icraat yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapın o zaman acilen birinci derece 2 derece deprem bölgeleri kentsel dönüşümle ne bekliyorsunuz laf var icraat yok