AK Partili Nergis'ten Gençlere: 'Silkelenmemiz Lazım Erken Evlenip Çocuk Yapın'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili Nergis'ten Gençlere: 'Silkelenmemiz Lazım Erken Evlenip Çocuk Yapın'

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis yaptığı son dakika açıklamasında gençlere evlenme çağrısında bulundu.

Yaşam 23 Mayıs 2022 12:42 2
AK Partili Nergis'ten Gençlere: 'Silkelenmemiz Lazım Erken Evlenip Çocuk Yapın'

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'tan gençler erken evlenmeleri ve çocuk yapmaları tavsiyesi geldi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED)  tarafından İstanbul'da düzenlenen 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü 158. Yıl Anma Programı’na katılan Nergis , burada kürsüye geçti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Son istatistiklere bakıldığında Türkiye'nin hızlı şekilde yaşlanan bir ülke olduğunu söyleyen Nergis, onlara erken evlenmeleri ve çocuk sahibi olmaları konusunda tavsiyede bulundu. “Silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım” diyen Nergis, şu ifadeleri kullandu:

"GEÇ EVLENİYORUZ"

"Bizler, çok geç evlenen, bekar yaşayan nitekim çok fazla çocuk yapmayan bir topluluğuz ve Türkiye içerisinde hızla yaşlanan bir topluluğuz. Herhalde Türkiye'de nüfus artış hızı en düşük olan Çerkezler öyle zannediyorum. Türkiye'de yapılan istatistiklere baktığımız zaman Türkiye hızla yaşlanıyor, Avrupa'dan 1,5 kat daha fazla yaşlanan bir nüfusa sahibiz. Bugün Avrupa yaşlanmış, ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşayan bir coğrafya. Aynı hastalık bize de geldi. Şehre geldik, çekirdek aile olduk. Bireysel yaşamaya başladık."

"SİLKELENMEMİZ LAZIM"

"Köklerimizden kopmaya başladı. Geç evleniyor ve fazla çocuk yapmıyoruz, hızla azalıp küçülüyoruz. Bu aslında emperyalistlerin, küreselcilerin bir projesi. Bu dünyayı yönetmek için dünyayı küçültmek, nüfusu azaltmak için yaptıkları bir proje. Tuttuğunu görüyoruz. Bizler silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım."

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bosanmanin arttigi insanların maddi sikintilardan dolayi evlenmedigini yazin ak hukumet sagolsun hep kendi ceplerini dusunuyor milleti de kendileri gibi saniyorlar heralde halkin icine inin biraz halki gorun anlayin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Erken yaşta evlenip çocuk yapıyorlar çocuğu bakıcıya teslim ediyorlar bu bakıcıya ne kadar güvenilir ki emanete kendi evladı gibi bakmıyorlar dövüyorlar öldürüyorlar... Kolay değil ki bebeği oluyor anne işini gücünü bırakıyor okuyorsa eğitimine ara veriyor bu devirde kimse kimseye güveni yok öyle lafla olmuyor bu işler...