AK Partili Karaaslan: 'Yüksek Enflasyonun Nedeni Aşırı Tüketim'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili Karaaslan: 'Yüksek Enflasyonun Nedeni Aşırı Tüketim'

AK Partili Çiğdem Karaaslan yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geldiği yol ayrımını ve yaptığı tercihi söyleyerek enflasyon meselesine değindi.

Siyaset 13 Haz 2022 12:01 0
AK Partili Karaaslan: 'Yüksek Enflasyonun Nedeni Aşırı Tüketim'

AK Partili KAraaslan: Enflasyonun nedeni aşırı tüketim.

Samsun2da kadın girişimciler için düzenlenen bir proggrama katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, enflasyon ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir yol ayrımmında yaptığı tercihi aktardı.

Yüksek enflasyonun aşırı tüketim kaynaklı olduğunu söyleyen Karaaslan, “Tanımı itibarıyla aslında aşırı tüketimden dolayı kaynaklandığı düşünülen fiyatlardaki artış. Belki bir süre bunun zorluğunu çekeceğiz çünkü dış dünya böyle olsun istemiyor” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon denen şey, tanımı itibarıyla aslında aşırı tüketimden dolayı kaynaklandığı düşünülen fiyatlardaki artış. Bunun için bize yıllardır sunulan reçete şuydu, ‘yüksek faiz uygulayın.’ Yani, insanlar parasını harcamak yerine parasını tasarrufta tutsunlar ve tuttukları para üzerinden para kazansınlar. Fakat bugün Cumhurbaşkanımız farklı bir şey yapıyor. Diyor ki ‘hayır ben bu reçeteyi reddediyorum artık’. Bu ülke paradan para kazananların ülkesi değil. Bu ülke emeğiyle, alın teriyle üreterek yeni yatırımlar yaparak kazananların ülkesi olacak ve hepimiz kazanacağız."

SAYIN CUMHURBAŞKANI BİR YOL AYRIMINA GELDİ

Karaaslan açıklamasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusunda bir yol ayrımına geldiğini söyleyerek, "Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız burada çok önemli bir yol ayrımına gitti. Dedi ki ‘Hayır, bu ülke artık üretecek, yeni yatırımlar yapacak, sanayiyi artıracak, istihdam sağlayacak, gençlere iş olanağı sağlayacak.’ Belki bir süre bunun zorluğunu çekeceğiz çünkü dış dünya böyle olsun istemiyor. Ama biz sonunda öyle bir refah seviyesine ulaşacağız ki ve bu kalıcı olacak.” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç