Ak Partili isimden seçim açıklaması: Bayram sonrası seçime gidilebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ak Partili isimden seçim açıklaması: Bayram sonrası seçime gidilebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'den seçim tarihi için yeni bir açıklama geldi. 

Seçim 9 Ocak 2023 17:01 0
Ak Partili isimden seçim açıklaması: Bayram sonrası seçime gidilebilir

Son dakika: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'den seçim tarihi için yeni bir açıklama geldi. 

Seçim yılına girilmesi ile birlikte yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Normal şartlar içerisinde 18 Haziran tarihinde yapılması planlanan seçim için Ak Parti tarafından erken seçim açıklamaları gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçen hafta TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada ve dün Antalya'da katıldığı programda seçim tarihinin "birazcık öne alınacağını" söylemişti. Erdoğan'ın verdiği sinyal sonrasında seçim tarihi tartışmaları giderek büyürken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'den seçim tarihine ilişkin açıklama geldi. Kandemir, "Bayram sonrası seçime gidilebilir" dedi.

Sabah gazetesinin aktardığına göre son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. (Ramazan) Bayram sonrası seçime gidilebilir" ifadesini kullandı.

ERKEN SEÇİM HANGİ TARİHTE YAPILACAK 2023?

Erken seçim için kulislerde uzunca bir süredir 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri öne çıkıyor. 

AKP Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de bugün verdiği demeçte söz konusu bilgiyi doğrulayacak şekilde şunları söylemişti:

"6 Nisan’dan sonrası için muhalefetin açıklamaları var ama netice itibariyle bütün bu Haziran ayının takvimini de göz önüne aldığımızda en geç Mayıs ayının 7'si ya da 14'ü gibi seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum."

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç