AK Partili isim, canlı yayında memur maaş zammının ne kadar olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili isim, canlı yayında memur maaş zammının ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Kamu işçilerinin maaş zammı belli oldu. AK Parti'den yapılan son dakika açıklamasında memurların da maaş zammına yer verildi.

Kamu 9 Mayıs 2023 17:55 12
AK Partili isim, canlı yayında memur maaş zammının ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Memur maaş zammını canlı yayında verdi.

Kamu personellerini yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Kamuda çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen törenle imzalandı. İmzaların atılmasından sonra toplu sözleşmenin detayları da açıklandı. Açıklamada kamu işçilerinin taban maaşlarının 15 bin liraya çıkarıldığı bildirilirken refah payı dahil olmak üzere yüzde 45'lik bir zam kararı verildi.

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinden sonra sıra memur maaşlarına yapılacak zamma geldi. Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayım devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık Türkiye hamdolsun tüm bu yüklerin altından kalkacak güce ve büyüklüğe ulaşmıştır. Asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yıl başında gerçekleştirdiğimizi çalışmaların devamını getireceğiz. Enflasyon ve hayat pahalılığı sıkıntılarına karşı refah seviyelerini yükseltecek yeni düzenlemeler yapılacak. Enflasyon farkı ve refah payı hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar, onların hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, şu ana kadar da ezdirmedik" ifadelerini kullandı ve memur maaşlarına büyük bir zammın geleceği mesajını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı CNN Türk canlı yayınında Semiha Şahin’in sorularını yanıtladı ve şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız, kamu işçilerine verilecek zam oranını açıkladı. Yüzde 45 ve en düşük kamu işçisi brüt 15 bin lira maaş alacak. Memurlarla ilgili ikinci dönem maaş görüşmeleri temmuz ayında yapılıyor. Memurlar için yapılması planlanan düşünülen oranı da burada görebiliyoruz. Bizim yaptığımız görüşmelerde bu çerçevede bir sürecin olacağını söyleyebiliriz. Yüzde 45’lik oran, o dönemde de konuşulacak inşallah"

Bu açıklamaya göre memurlara yüzde 45'lik maaş zammının masada olduğunu söyledi. Bu zamla birlikte en düşük memur maaşının 5 bin 400 TL zamla 17 bin 400 TL olması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Maaş zammından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ben bı memur olarak ev kirası 7bin veriyorum elektrik ve su 2.500 bin yemek 3 bin bana yetmiyor daha da zarara giriyoruz istifa etmeyi düşünüyorum bu içinde yol parasıni ,kıyafet...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bence işçi kesiminden biraz dahayüksek olması lazım hemen hemen işçiyle ayni maaşı alıyoruz bir albenisi yok
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Diğer partinin c.baskani adayı 21 bin TL dedi sizce memur kime oy verir ...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
yaparsa reis yapar yüzde 70
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Engelli 1594 TL ile çok rahat geçiniyor merak etmeyin