AK Partili İsim Açıkladı: Ağustos'ta Asgari Ücrete Ek Zam Gelebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili İsim Açıkladı: Ağustos'ta Asgari Ücrete Ek Zam Gelebilir

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam için tarih verdi.

Ekonomi 13 Nisan 2022 12:17 0
AK Partili İsim Açıkladı: Ağustos'ta Asgari Ücrete Ek Zam Gelebilir

Asgari ücrete ek zam için bir son dakika açıklaması geldi.


Son günlerin gündem konusu olan asgari ücrete ek zam konusunda AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam için tarih verdi.


Mart ayının enflasyonu Nisan ayının başında açıklandı ve enflasyon 20 yılın zirvesine çıktı: Yüzde 61. Rekor enflasyonla birlikte çarşıda pazarda hiçbir şey alınamaz oldu. Domatesin kilosu 35 liraya kadar çıkarken biberin kilosu 40-50 lira seviyesine kadar çıktı. Eskiden kilo kilo alınan malzemeler , artık tane ile alınabiliyor. Onu da zaten herkes alamıyor.


ASGARİ ÜCRETLİ PERİŞAN OLDU

Bu süreçte en çok zorlanan kesimler işsizlik, emekliler ve asgari ücretliler oldu. Ciddi şekilde geçim sorunu yaşayan bu vatandaşlar , bir çözüm bekliyor. İşsiz vatandaşlar istihdam beklerken emekliler ile asgari ücretliler ise ek zam istiyor.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Asgari ücrete ek zam tartışmalarının gündeme geldiği geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır.” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklama sonrası umutlar yeşerirken Çalışma Bakanı, şimdilik ek zammın gündemde olmadığını söyleyip umutları söndürmüştü. Ancak gelen yeni açıklamalar, ek zam konusunun AK Parti'nin gündeminde olduğunu, yıl ortasında yeni bir zammın yapılabileceğini gösteriyor.


YAZIN FİYATLAR DÜŞECEK

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedir, işte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar yukarı çıktı. Böyle bir problem var. Yaz sezonu mutlaka pazardaki bu yangın dinecek. Ürün bolluğu olunca mutlaka fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var.” dedi.


"BİZ DE BU YANGINDAN ETKİLENİYORUZ"

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis yaptığı son dakika açıklamasında, vatandaşların serzenişlerinde haklı olduklarını, bu yangının her yerde olduğunu söyledi. Kendilerinin de bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyleyen Nergis, “Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de bizzat tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak.”


ASGARİ ÜCRETE EK ZAMDA BEKLENMEYEN AÇIKLAMA

AK Partili Nergis'in asgari ücret ile ilgili açıklaması ise beklenmedik şekilde geldi. Daha önce asgari ücret zamlarının yılın ikinci altıncı ayında da yapıldığını söyleyen Nergis, buna benzer bir beklenti oluştuğunu, bu zamanı Ağustos ayı olarak aktardı. Nergis, “Bu hususta ben de asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Temmuz-Ağustos gibi bakanımız ve hükümetimizde o yönde bir açıklama yaptı. Sanki Ağustos gibi olabilir.” ifadelerini kullandı.


Ek zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Bazı kesimler, asgari ücrete ek zam yapılması durumunda enflasyonun daha da artacağını , zam için yeni yılın beklenmesini istiyor. Sizce ek zam yapılmalı mı? Yoksa yıl sonunda mı yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç