AK Partili Bülent Turan sözleşmeliye kadro takvimini açıkladı: İşte mecliste görüşüleceği gün
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Partili Bülent Turan sözleşmeliye kadro takvimini açıkladı: İşte mecliste görüşüleceği gün

Son dakika haberi: AK Parti, sözleşmelilere kadro konusunda gelinen son durumu ve düzenlemenin ne zaman meclise geleceğini, ne zaman yasalaşacağını açıkladı. Peki sözleşmelilere kadro ne zaman gelecek? Kadro ne zaman Resmi Gazetede yayınlanacak?

Çalışma Hayatı 8 Ocak 2023 17:46 2
AK Partili Bülent Turan sözleşmeliye kadro takvimini açıkladı: İşte mecliste görüşüleceği gün

AK Parti'den sözleşmelilere kadro konusunda son dakika açıklaması geldi.

AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Bülent Turan, sözleşmelilere kadroda gelinen son noktayı ve meclis takvimini duyurdu. 

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Turan , memur ve emekli maaş zamlarının görüşülmesi ile ilgili , "Özellikle bu memur maaşlarının artışı, asgari ücrete 400 liraya kadar destek, en en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması gibi Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu bu vaatlerin yasal zemini hazırlanıyor. Salı günü görüşülmeye başlar inşallah bu hafta biter diye düşünüyorum. Bu haftaki gündemimiz bu vaatler, bu taleplerin yerine getirilmesi olacak. Pazartesi günü komisyon toplanır Salı günü kabul ederse memurların, emeklilerin , asgari ücretlilerin talepleri 15 Ocak 'a kadar yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERE KADRO MESELESİ

Açıklamasının devamında Bakan , torba kanundan sonra Bursa'da bir ajans kurulmasına dair kanun teklifinin gündeme geleceğini, bunun ardından sözleşmelilere kadronun meclise geleceğini söyledi. Turan açıklamasında, "Ardından Bursa ile ilgili bir kanun teklifimiz var. Bir ajans kuruluyor bir alan başkanlığı kuruluyor. Muhtemelen bu dönemde sözleşmeli personellerin kadroya alınması meselesi var. Çok teknik konu var, sayılar çok ve farklı yıllar farklı vesaire. Zor iş kolay iş değil. Bakanlık bürokratları vekil arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyorlar. Bunu yetiştirmeye çalışıyoruz. Hemen ardından sözleşmelilere kadroya ilişkin kanun teklifimiz gelecek. O komisyona gelecek" dedi ve sözleşmelilere kadronun Ocak sonunda meclise geleceğini söyledi. Kadro meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
2023 ün sonunu buldurun ocak sonu az.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
15 ocakta dediniz şimdide ocaksonumuoldubiztypliler icin nasılolacqk süremiz azkaldı biranönce birdüzenleme olmalı bir umut icindeyiz hepimiz 20 ocak süremiz bitiyor haksızlık yapılmasın hepimize başkan larımızın kararlarını bekliyoruz