Ak Partili 5 İsimden Peş Peşe 'Asgari Ücret' Açıklaması! İşte O Açıklamalar...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ak Partili 5 İsimden Peş Peşe 'Asgari Ücret' Açıklaması! İşte O Açıklamalar...

2023 asgari ücret zammının belli olmasına 2 ay kala Ak Partili isimlerden peş peşe Asgari Ücret açıklamaları geldi.

Çalışma Hayatı 13 Ekim 2022 19:59 1
Ak Partili 5 İsimden Peş Peşe 'Asgari Ücret' Açıklaması! İşte O Açıklamalar...

2023 asgari ücret zammının belli olmasına 2 ay kala Ak Partili isimlerden peş peşe Asgari Ücret açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda 2023 yılı asgari ücret zammı ile ilgili  Ak Partili iaimler pş peşe açıklamlarda bulundu. Bizde bu haberimizde açıklamaların detaylarına yer verdik.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldığı bir canlı yayında, "asgari ücret" zammına ilişkin,

"Asgari ücret için aralıkta yeniden oturacağız. Önümüzdeki baharda sendikalarla yeniden toplu sözleşme görüşmelerimiz var. Ben sendikalara hep şunu söylüyorum ‘Hangi görüşü savunursanız savunun, emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece ben size yakınım’ Onlar da bu konuda gerçekten sorun çözmeye yönelik yaklaşımlarla geldiler bunun için de onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, asgari ücret ve memur maaşı zammına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, asgari ücrette zammın enflasyonun altında olmayacağını belirtti.

Bakan Nebati konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Asgari ücretliler, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki dönemde de yine çalışmalar böyle yapılacaktır. Artış enflasyonun üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız her zaman çok net olarak ifade etmiştir, artış asla enflasyonun altında olmayacak." 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret zammına ilişkin önemli mesajlar verdi. Akbaşoğlu konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Asgari ücretli kardeşlerimize çok iyi dokunuş yaparak onların alım gücünü artıracağız. Aynı şekilde işverenlerimizi de destekleyeceğiz. Onları da mağdur etmeyeceğiz. Devlet olarak işçimizin de işverenimizin de yanındayız. Hep beraber çiftçimizin, esnafımızın, memurumuzun, emeklimizin, sanayicimizin yanındayız. 1 Ocak itibarıyla memur ve emeklilerle ilgili hem işçi hem memur emeklileriyle ilgili çok güzel dokunuşlarda bulunarak bütün toplum kesimlerinin alım gücünü artırarak, enflasyonu aşağı indirerek daha müreffeh bir dönemi hep beraber yaşayacağız."

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI JÜLİDE SARIEROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kırıkkale'de düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, “Asgari ücret ile ilgili de güçlü artışların yaşanacağı bir dönem olacak" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldığı bir yayında kendisine yöneltilen asgari ücret konusundaki soru üzerine,

"Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim." diye konuşmuştu.

Kurtulmuş, "Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur." dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammı Aralık ayında belli olacak. Aralık'ta başlayacak asgari ücret tespit komisyonu toplantısında asgari ücret zammı belirlenecek ve Aralık ayının son haftasında yeni rakam belirlenecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
hepsi konuşmuş ama rakam yok bu nasıl haber