AK Parti'den yurt dışında yaşayanlar için dövizle askerlik açıklaması: Yeni düzenleme bunu kapsamıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den yurt dışında yaşayanlar için dövizle askerlik açıklaması: Yeni düzenleme bunu kapsamıyor

AK Parti'den dövizle askerlik hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada geçen gün yapılan düzenlemeye yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 7 Ağu 2023 20:58 0
AK Parti'den yurt dışında yaşayanlar için dövizle askerlik açıklaması: Yeni düzenleme bunu kapsamıyor

AK Parti'den yurt dışında yaşayanlar için dövizle askerlik açıklaması.

Resmi Gazete'de geçen gün yayınlanan düzenlemede askeralma yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildi. Yapılan değişikliği yorumlayan uzmanlar, vatandaşlıktan çıkan ya da çıkarılan, daha sonra yeniden Türk vatandaşı olanların dövizle askerlikten faydalanamayacağını söyledi. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya yaptığı son dakika açıklamasında bu konudaki doğruyu aktardı.

Sırakaya, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in, 5 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası sosyal medya üzerinde ve bazı haber sitelerinde, yurt dışında yaşayan ve vatandaşlıktan çıkarılan ya da çıkarılan, daha sonra yeniden Türk vatandaşlığına hak kazanan kişilerin dövizle askerlikten faydalanamayacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Zafer Sırakaya konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bu haberlerin yurt dışında yaşayan vatandaşların ülkelerine olan bağlarına zarar verebilecek haberlerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Düzenlemenin sadece bedelli askerlik ile ilgili olduğunu, dövizle askerliği kapsamadığını söyleyen Sırakaya, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkeleriyle olan güçlü bağlarına zarar verebilecek bu haber, söylenti ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik, sadece bedelli askerliğe yönelik olup, dövizle askerliği kapsamadığı açıkça belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

Finans7.com'u takipte kalarak gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç