AK Parti'den Son Dakika: EYT İçin Yeni Formül 2023'te
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Son Dakika: EYT İçin Yeni Formül 2023'te

Son dakika haberi: AK Partili Hamza Dağ yaptığı son dakika açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar meselesine değindi.

Emekli Haberleri 31 Tem 2022 00:10 3
AK Parti'den Son Dakika: EYT İçin Yeni Formül 2023'te

Emeklilikte yaşa takılanlarda yeni formül 2023'te hazır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Habertürk canlı yayınında birp orgrama katıldı ve gündeme ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Dağ yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar ve enflasyon konularına değindi.

Son dönemlerde neden çok keonomi konuşulduğu sorusuna Dağ, "Ekonomi ile ilgili gündemler neden daha sık karşımızda. Bunun üzerinden geçmek lazım. Pandemiden sonra tedarik zincirlerinin sekteye uğraması gibi sorunlar, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın karşılıksız para basması bu duruma gelmeye neden oldu. Enflasyon bizde var, dünyanın tamamında da var. ABD ve AB tarihin en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Bu piyasaları ve gıdayı da etkiliyor." şeklinde yanıt verdi.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın piyasaları ciddi şekilde tahrib ettiğini, Fed'in yüksek enflasyona karşı aldığı önlemlere değinen Dağ, "Rusya ve Ukrayna savaşı, FED ve diğer bankaların faiz artışı, dünyadaki resesyon da bu duruma gelinmesinde etkili oldu." ifadelerini kullandı ve enflasyonun düşeceği tarihi vererek, "Seçime yönelik bir durumun ötesinde ekonomik veriler noktasında baktığımızda Eylül ayından itibaren bir düşüş olacağını düşünüyoruz. Baz etkisinden dolayı bir durulma olacak." dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Hamza Dağ açıklamasının devamında enflasyonla mücadele başlığına değindi ve atılan adımlar hakkında, "Hükümet bu gerçeklere göre hareket ediyor. Asgari ücretlerde artışa gidildi. Vergilerden muaf tutularak işverene de destek olundu. Memura, SSK ve BAĞKUR emeklisine zamlar uygulandı. Ekonominin alt başlıklarını baktığımızda istihdam ve ihracatta olumlu gelişmeler var. Enerji fiyatlarındaki artış olmasaydı cari dengemiz oluşmuş olacaktı. Turizm gelirleri hariç. Turizmde tarihi geliri etmeye yakınız. 50 milyar doları bulmasını bekliyoruz." şeklinde bilgi verdi.

EYT İÇİN YENİ FORMÜL 2023'TE HAZIR

Son dönemlerde muhalefet ile benzeşen konulara değinen Dağ, "Muhalefetin her yaptığı hareket popülist. Biz bugüne kadar böyle davranmadık." diyen Hamza Dağ, "EYT konusu ilk kez konuştuğumuz bir şey değil. 3600'ü 2018 yılında yapacağımızın sözünü vermiştik. KYK da aynı şekilde. Ülkemizdeki vatandaşların beklentilerini biliyor ve zamanı geldiğinde yapıyoruz. TOGG'u Kılıçdaroğlu istediği için harekete geçirmedik herhalde. " dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değinen Hamza Dağ, 2022 yıl sonu ve 2023 yılının başlarında yaşa takılanlar sorununun çözüleceğini söyledi ve yeni formülün sene sonunda hazır olacağını söyledi ve 2023 yılından itibaren emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözüleceğini söyledi.

İşte EYT açıklamasının tamamı:

EYT HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Teşekkür ederim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dönüş yaparsanız sevinirim efendim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merhaba ssk girişim 01:06:1996 :26 yılımı doldurdum primim 6134 günüm olmuş eyt den faydalanıyormuyum efendim