AK Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması: 'Büyük Sorun Çıkabilir'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması: 'Büyük Sorun Çıkabilir'

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. Elitaş yaptığı açıklamada kendisinin de zamanında yaşa takıldığını söyledi.

Siyaset 1 Mayıs 2022 09:54 26
AK Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması: 'Büyük Sorun Çıkabilir'

AK Parti'den emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada EYT konusuna değindi.

 

Son günlerin gündem konusu olan emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Partili Elitaş yaptığı açıklamada 1994 yılında çıkan bir kanunla EYT'nin ortaya çıktığını söyledi. 56 veya 57. hükumet döneminde ortaya çıkan, Yaşar Okuyan döneminde yapılan bir düzenleme olduğunu söyleyen Elitaş, ondan önce 38 yaşında emekli olma imkanı vardı dedi. Söz konusu kanunla 1980 yılı sonrsı sigortaya tabi olan vatandaşların EYT denilen soruna takıldığını söyledi. Kendisinin Haziran 1980 sigortalı olduğunu söyleyen Elitaş 40 yaşında emekli olması gerekirken 44 yaşında emekli olduğunu söyledi. Elitaş açıklamasında şunları söyledi:

"'Yasanın çıkma tarihinden itibaren bunlar oluyor' dense daha doğru olurdu. 1999 yılında çıkan yasa 19 yıl öncesine gitti. 11 yıl uygulama süresi vardı. Tam 20 yıl önceden yaşla ilgili sorunu ortaya çıkarmış oldu. Şimdi bu EYT'de 1999 yılının öncesini mi alacağız, yoksa daha sonrasını mı alacağız. Bir rivayete göre kendini EYT'li hisseden 7 milyon kişi var diyorlar. Onun ne olduğunu tam bilmiyoruz. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını yapıyor"

 

"BÜYÜK SORUN ÇIKABİLİR"

EYT konusunda kurumlar arası iletişimin , koordinasyonun iyi olması gerektiğini, yoksa büyük sorunlar çıkabileceğini söyleyen Elitaş, "Bizim bu konuda parayı ödeyecek kurumla parlamento arasında uyum sağlanamadığı takdirde büyük bir sorun ortaya çıkabilir" dedi ve açıklamasını şşu şekilde sonlandırdı:

"Çünkü analizini yapmadan kanun çıkarırken Hazine ve Maliye Bakanlığını çağırırız, ilgili kurumları çağırırız. Her bir kanun maddesinin parasal kısımları olduğu takdirde her birinin etki analizini, bütçeden ne gibi imkanlar ortaya çıkabileceğini, hangi kaynaktan temin edileceğine bakarız. Diyelim ki 1 milyar TL'lik bir harcama yaptınız. O 1 milyar TL'den yapılan harcamayı borçlanarak mı yapacaksınız veya başka yerden tasarruf ederek mi, yatırımları kısarak mı sağlayacaksınız diye etki analizinin ortaya çıkması gerekir. Anayasanın hükmü de bu. O anlamda bu hesabı iyi yamak gerekir. Bunu yapacak kurumda Çalışma Bakanlığıdır. Bakanımızın bugünlerde yapacağı açıklamalara dikkat etmek gerekir"

SİZCE?

Çalışma Bakanı EYT gündemimizde yok demişti. Ancak gelen bu açıklamalar kafa karıştırıyor. Sizce EYT çıkar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

EYT Haberleri ve gündem çalışmaları için Twitter adresimizi takip edin. >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (26)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
EYT varsa oy var milletin sabri yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2023 öncesi son cikiş eyt li olarak bu bir uyarıdır secimde eyt çıkar galip
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaynak bakacaklar mış. Her bir eyt liden 1 er daire parası almışsınız bu paralar nerede diye sormazlar mı adama.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eyt cıkmazsa sizde iktidarı unutun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başkası mi abo yu düşürdü kısa ve öz kim olursa olsun eyt yasasını noterden taahhüt hangi parti verirse ben ailem elimden geldiği kadar emegim icin verecez