AK Parti'den son dakika açıklaması: Kamuya memur alımı artık sadece KPSS ile olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den son dakika açıklaması: Kamuya memur alımı artık sadece KPSS ile olacak

AK Parti'den kamuya memur alımı ilanları hakkında son dakika açıklaması geldi. Artık sadece KPSS puanı ile alımlar olacak.

KPSS 17 Nisan 2024 8
AK Parti'den son dakika açıklaması: Kamuya memur alımı artık sadece KPSS ile olacak

KPSS dışında kamuya memur alımının önüne geçilecek.

AK Parti'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Partili Mustafa Demir, kamuya memur alımlarında KPSS dışında alım yapılmasının önüne geçileceğini söyledi.

İYİ Parti tarafından sunulan kanun teklifinin görüşüldüğü sırada söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir şunları söyledi:

Şimdi, değerli arkadaşlar, bu çalışma hayatının düzenlenmesi ve güncel olan veya güncel olmayan, gelecekte karşılaşacağımız problemlerinin çözümü için biz sürekli çalışmalar içerisinde bulunduk. Örneğin, mesela, 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı KHK'yle 900 bine yakın taşeron işçisine çalışma güvencesi sunduk ve bunlar kadrolu işçiler hâline döndüler; böylece bu çalışma barışı sağlanmıştır, burada işten çıkarılma kaygısı, ücret düşüklüğü, geç ödenmesi, fazla mesai, kıdem tazminatı gibi sorunlar da giderilmiştir. Yine sözleşmelilere gelirsek, arkadaşlar, geçmiş dönemde milletvekili olan arkadaşlar çok iyi bilirler, 2023 Ocak ayında yine bu Mecliste 663 sayılı Kanun'la 657 sayılı Memurlar Kanunu'yla ilgili bir çalışma yaptık ve orada da tam 458.615 sözleşmeli personele -ki bunların içerisinde mimar, mühendis, şehir plancısı arkadaşlar vardı- bunların hepsine kadro verildi.

Yalnız, bu kanun çıkarılırken şöyle bir karar alındı ve kanun maddesinde de var bu: "Bundan sonra artık kamuya KPSS dışında eleman alınmasın." kanunun hükmünde var.

Şimdi, geldik İYİ Partinin önerisine. İYİ Partinin önerisinde... Bakın, benden önce konuşan konuşmacıların söyledikleri cümlenin aynısını size söylüyorum: Bizzat öneri sahibi: "Bu işe alınmalar yani KPSS dışında 4857 sayılı İş Kanunu'na göre bağlı şirketlerde işe alınanlar ekonomik kaygıyla değil, kesinlikle politik tercihle alınan insanlardır." dedi. Kim söylüyor? İddia sahibi.

Yine, bir başka arkadaş dedi ki: "Başkanın iki dudağı arasına bırakılmamalı bu tür işe alımlar." Biz de tam bu düşünceyle artık bundan sonra KPSS dışında elemanların alınmasının önüne geçmek istedik.

Yine, bir başka arkadaş dedi ki: "Torpil ve kayırma alanı olmamalı bu şirketler." Şimdi, siz şirketlere normalde 657 sayılı Kanuna göre alınması gereken ve çok nitelikli üniversiteler bitirmiş, yetmemiş yıllardır KPSS'ye hazırlanan arkadaşlarımız dururken bağlı kuruluşlar aracılığıyla şirketler üzerinden eleman almaya kalkarsanız çalışma barışını asıl orada bozarsınız, hakkaniyet ölçüsünü asıl orada kaçırırsınız

Demir yaptığı açıklamada "Bundan sonra KPSS dışında elemanların alınmasının önüne geçmek istedik" dedi. Bu ifadeye baktığımızda bazı kadrolar dışında KPSS'siz memur personel alımı ilanlarının gelmeyeceği, kamuya KPSS puanı ile kamu personeli, memur ve işçi alımları yapılacağı görülüyor.

Sizce alımlar KPSS ile mi yoksa KPSS'siz mi yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MEMUR ALIMI İLANLARI

Kamuya memur alımlarından bildirimle haberdar olmak, ilanları kaçırmamak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
2028 de riske girdi demek Kpss harici bu zamana kadar bir sürü torpilli memur aldınız..Yerel seçimdeki mağlubiyet genel seçimede gelecek 2028 de.
Ziyaretçi 12 Gün Önce
kpss nin amaci torpilli alimin önüne geçmek ama onda bile torpille alınıyor
Ziyaretçi 12 Gün Önce
madem ki dürüst sun seçimden daha evvel yapaydiniz
Ziyaretçi 12 Gün Önce
insanla alay ancak bu kadar olur maliye bakanlığı alım yok diyor ancak emekli, ölüm vb durumlarda alım var diyor baktılar pabuç pahalı kadroda az yapılan ortaya çıkar bu kez de sınavla derler
Ziyaretçi 12 Gün Önce
kpss ile alınmalıdır. Sözlü sınav olmamalı. puan sıralamasına göre alınmalı.