AK Parti'den son dakika açıklaması: Depremzedelere faizsiz kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den son dakika açıklaması: Depremzedelere faizsiz kredi

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir açıklama yaptı ve depremzedelere faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Kredi 12 Mart 2023 09:20 0
AK Parti'den son dakika açıklaması: Depremzedelere faizsiz kredi

Depremzedelere faizsiz kredi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Varank yaptığı açıklamada depremde zarar gören sanayi bölgeleri ve fabrikaların yeniden yapılması ve bölgedeki yatırımların korunması, bunun yanı sıra KOBİ'lere özel desteklerden bölgesel kalkınmaya kadar bir dizi acil eylem planını devreye aldıklarını söyledi. İşyerlerinde meydana gelen hasarların düzeltilmesi için işverenlere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi verileceğini söyleyen Bakan Varank, ilk yıl geri ödemesiz KOBİ kredisi de verileceğini söyledi.

Deprem bölgesinde çalışmaların başlatıldığını söyleyen Bakan Varan, OSB ve Sanayi Sitelerinin hasar gören altyapılarını onardıklarını ve bu sanayi bölgelerinin borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini söyledi. Bakan yaptığı açıklamada, "Sanayicilerimizin yanı sıra, afete maruz bölgedeki KOBİ'lerimizin de yanındayız. Zarar gören sanayi bölgeleri ve fabrikaların yeniden inşasından bölgedeki yatırımları korumaya, KOBİ’lerimize özel desteklerden bölgesel kalkınmaya kadar bir dizi eylem planını devreye alıyoruz. Bu kapsamda depremden zarar gören imalat sanayisi işletmelerimize yönelik, KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni devreye alıyoruz. İşletmede oluşan hasara ve işletmenin büyüklüğüne göre, 1 milyon liraya kadar faizsiz ve ilk yılı geri ödemesiz KOSGEB kredisi vereceğiz. Ayrıca az, orta ya da ağır hasar fark etmeksizin, bölgedeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 yılı borçlarını siliyoruz" ifadelerini kullandı.

YENİ YATIRIMLAR

Bölgenin kalkınmasının sağlanması, yatırımların devam etmesinin sağlanacağını, bununla birlikte yeni yatırımların da önünün açılacağını söyleyen Bakan, bölgede yapılacak tüm yatırımların destekleneceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "26 Kalkınma Ajansımızın tüm kaynaklarını afet bölgesindeki şehirlerimize yönlendirerek, Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Planı'nı uygulamaya alıyoruz. Ajanslarımızın deprem bölgelerindeki tüm projelerinde eş-finansman modelini kaldırıyor, projelerin finansmanının tamamını devlet olarak biz üstleniyoruz" dedi.

VATANDAŞLARA FAİZSİZ KREDİ

Vatandaşlara faizsiz kredi açıklaması geldi. Kamu bankaları, depremzede tüm vatandaşlara faizsiz 5 bin lira nakit avans veriyor. Bu bankalarda hesabı olan herkese faizsiz 5 bin liranın tanımlandığı açıklanmıştı. Açıklamada, "Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerimize ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5 000 TL Nakit Avans tanımladık" denildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç