AK Parti'den Lise Mezunlarına Polislik Müjdesi Geldi: Polis Alımı Başvuru Tarihi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Lise Mezunlarına Polislik Müjdesi Geldi: Polis Alımı Başvuru Tarihi Belli Oldu

Son dakika haberi: TBMM'de AK Parti'den gelen son dakika açıklamasında lise mezunlarına polislik müjdesi verildi.

Polis Alımı 23 Kasım 2022 20:03 18
AK Parti'den Lise Mezunlarına Polislik Müjdesi Geldi: Polis Alımı Başvuru Tarihi Belli Oldu

Lise mezunlarına polislik müjdesi mecliste.

TBMM Genel Kurulu'nda  Polis Yüksek Öğretim Kanunu gündeme geldi. Genel Kurulda yapılan görüşmelerde lise mezunlarına yeni polislik yolunun açılmasına olanak sağlanacağına yer verildi.

AK PARTİ SUNDU

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan söz konusu kanun teklifinde lise mezunlarına polislik yolunun açılacağı , lise ve dengi okul mezunlarının başvuru yapabileceği yeni bir okul kurulacağına yer verildi. Polis fakültesi ile alınacak lise mezunları, burada 4 sene üniversite eğitimi görecek ve komiser yardımcısı olarak buradan mezun olarak göreve başlayacak.

Konu ile ilgili TBMM'de yapılan açıklama şu şekilde:

"Teklifle 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu bünyesinde yapılacak değişiklikler neticesinde Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi verecek iç güvenlik fakültesi kurulması planlanmaktadır. Böylece, iç güvenlik fakültesine lise ve dengi okullar bünyesinde öğrenci alınması ve polis memuru olmak için polis meslek yüksekokullarında ön lisans eğitimi alan başarılı öğrencilere de ilk defa dikey geçiş yoluyla lisans eğitimi almanın ve bu suretle polis amiri olmanın önü açılmaktadır.

Ayrıca, teklifle, fakülte ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezi öğrencilerine ödenecek harçlıklara ve zorunlu hizmet süresine ilişkin düzenleme yapılmaktadır.

Emniyet teşkilatında çağın gereklerine uyum sağlanması noktasında yabancı dil bilmenin önemi nedeniyle teklifle öngörülen fakülte eğitiminde yabancı diller için bir yıllık hazırlık eğitimi getirilmesi düzenlenmektedir.

Ek olarak, Polis Amirleri Eğitimi Merkezinin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte meslek içerisinde polis memurlarının polis amiri olarak yetiştirilmeleri ve gereklilik duyulan uzmanlık alanlarında örgün eğitim veren üniversitelerin ilgili fakülte mezunlarının da polis amiri olabilmelerine olanak tanınmaktadır."

Kadın erkek polisler ve polislik bekleyen adaylar bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

LİSE MEZUNU KOMİSER YARDIMCILIĞI İMKANI GELİYOR

Burada yapılan açıklamada lise ve dengi okul mezunlarına polislik şansı verileceği belirtiliyor. Halihazırda PMYO 'lara lise mezunu polis alımı yapılmaktadır. Bunun da eklenmesi ile lise mezunlarına komiser yardımcılığı yolu da açılmış olacak. Henüz yaş şartının ne olacağı belli değil. Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN TARİHİ: BAŞVURU NE ZAMAN?

İlan 2023 yılı YKS sınavının yapılmasından ve sonucunun açıklanmasından sonra belli olacak. İlan Ağustos 2023'te gelecek. Finans7 mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin ve ilan geldiğinde bildirimle haberdar olun:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Yaş sınırı 25 olmali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartından ziyade YKS sınavında alınmış puanlara göre olucak bu alımlar diye düşünüyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bence yaş sınırı olmasın yada olsun 18yas üstü olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
19 ve 30 yaş olsa keşke
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
beygamber efendimize (asv) vahiy 40 yaşındayken gelmiş böylesine kutsal ve mühim bir davayı iletmek ve yaymak ve nice fatihlara imza attı bundan daha kutsal bir görev olamaz dolayısıyla yetenek ,istek,beceri ve yapabilme olasılığı göz önünde bulundurarak yaş sınırın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum