AK Parti'den EYT Açıklaması: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Öncelikli Konu Değil
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den EYT Açıklaması: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Öncelikli Konu Değil

AK Parti'den emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve EYT'nin öncelikli gündem konusu olmadığına yer verildi.

Çalışma Hayatı 4 Mayıs 2022 18:19 19
AK Parti'den EYT Açıklaması: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Öncelikli Konu Değil

EYT konusunda yeni açıklama: Öncelikli gündemde değil.

Sabah Gazetesi bir son dakika haberi yayımladı ve emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili Çalışma Bakanı'na ait olduğunu belirttiği açıklamayı aktardı. Söz konusu açıklama EYT'lilerin tepkisini çekti. Bu açıklamada Çalışma Bakanı'nın EYT'yi öncelikli gündemde olmadığını ifade ettiği aktarıldı.

GÜNDEMDE EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLER VAR

10 Mayıs 2022 günü 3600 ek gösterge için sendikalar ile Çalışma Bakanlığı son kez bir araya gelecek ve ek gösterge meclise gönderilecek. Bu ay sonuna kadar ek gösterge meselesi çözüme kavuşturulacak ve meclisten geçecek. Daha sonra sözleşmeli memurların gündeme geleceği ve onların haklaırnın düzenleneceğine yer verildi. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YOK

Asgari ücrete Temmuz ayında ek zam için kapılar kapanmıştı. Şimdi bir çalışma olmadığı açıklanırken eğer işçiler enflasyona ezilirse bir çalışma olur mesajı verildi. 

EYT AÇIKLAMASI

Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgide Çalışma Bakanlığı'nın EYT öncelikli gündemlerde yok dediği aktarıldı. Öncelikli gündemler ek gösterge, geçici işçiler, sözleşmeli personeller, hal yasası ve enflasyon olduğu, EYT'nin ise öncelikli gündemde yer almadığı aktarıldı. Açıklamada, "Sorunları aşama aşama çzöüyoruz vurgusu yapıldı. EYT düzenlemesinin şu an için öncelikli gündemde yer almadığını söyleyen Bakan Bilgin, ancak önümüzdeki çalışma programımnız içinde bu var" ifadelerini kullandı. 

PEKİ NE ZAMAN?

Emekli ve memur zammı Temmuz'da çözüme kavuşturulacak. Mayıs ayında ek gösterge , Haziran ayında ise sözleşmelilere kadro konusu çözülecek. Temmuz ayında ise meclis tatile girecek ve Ekim ayına kadar tatilde olacak. EYT'nin ondan sonra gündeme geleceği , görüşme yapılacağı aktarıldı.

EYT nedeniyle milyonlarca mağdur vatandaş var. Mağduru çok olan bu sorunun öncelikli durum olmaması tepki ile karşılandı. Siz ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Farkında olmadan kendi ayağına kurşun sıkıyor ama jarşörün bittiğini fark etmiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elbet sandık gelecek, o zamana kadar, herkes istediğini söyler, #EYT li sandıkta söyler düşüncesini...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elbette o sandık masaya gelecek bende onlara benim gündemimde yoksunuz diyecem bir eyt li olarak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
EYT
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
#eyt haktan vaz geçilir mi?prim 8000 i geçti birde 11 sene ekliyorsunuz.sağlık sorunları zaten 11 sene dolmadan malulen emekli eder.fakat canımız yana yana bizi emeklilik geçiricezde.eski emeklilerin çoğu oh 5600le yüksek maaş alıp keyifdeler biz .bu gasp değilde ne