AK Parti'den ev hanımlarına emeklilik ve Bağkur 7200 açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den ev hanımlarına emeklilik ve Bağkur 7200 açıklaması geldi

Ev hanımlarına emeklilik ve Bağkur 7200 prim müjdesi geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 7 Şubat 2024 0
AK Parti'den ev hanımlarına emeklilik ve Bağkur 7200 açıklaması geldi

Ev hanımlarına emeklilikte prim desteği ve Bağkur 7200 prim müjdesi ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada ev hanımlarına verilecek prim desteği ve Bağkurluların 5 yıl erken emekliliği konusuna değindi.

Ev kadınlarına emeklilikte 1/3 prim desteği ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Bakan Işıkhan, konunun orta vadede çözüleceğini söyleyerek yürürlüğe girmesi süresi için enflasyonun düşmesini işaret etti. Bakan Işıkhan ev hanımlarına emeklilik ile ilgili şunları söyledi:

"Ev kadınlarına prim desteği seçim vaadimizdi. Biz bunu kesinlikle yerine getireceğiz. Burada kimsenin şüphesi olmasın. Bu çerçevede orta vadeli program kapsamında, kalkınma planında da var. Bunları bütçe el verdiğinde, enflasyon kontrol altına alındığında. Dikkat ewderseniz enflasyon ocak ayında yükseldi ama Şubat Mart ayında düşecek. Temmuz Ağustos'ta daha da düşecek. Ekonomik göstergeler elverdiğinde prim desteği vereceğiz. Ekiplerimiz çalışıyor"

BAĞKUR PRİM DESTEĞİ: 5 YIL ERKEN EMEKLİ OLACAKLAR

Bağkurlulara 5 yıl erken emeklilik çalışmalarının başladığını söyleyen Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"7200'e geldiğimide: Yine orta vadede yerine getireceğiz konu. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür. Orta vadede yerine getireceğiz. Bu konuda çalışma başladı"

Çalışmalar önümüzdeki günlerde şekillenecek. Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kadın erkek diğer emeklilerle tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç