AK Parti'den Erdoğan-Sisi Açıklaması: O Sisi Ayrı Şimdiki Ayrı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Erdoğan-Sisi Açıklaması: O Sisi Ayrı Şimdiki Ayrı

Son dakika haberi: AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi hakkında açıklama geldi.

Siyaset 24 Kasım 2022 08:38 0
AK Parti'den Erdoğan-Sisi Açıklaması: O Sisi Ayrı Şimdiki Ayrı

AK Parti'den Erdoğan Sisi görüşmesi açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Lideri Sisi ile yaptığı görüşme Türkiye'de gündem olmuş ve muhalefetin ciddi şekilde tepkisini çekmişti. Bu konuda AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile verdiği görüntü ve el sıkışması ile ilgili, “Biz yine darbeye karşıyız. Biz yine Mursi’ye rahmet diliyoruz. Biz yine Rabiamızla gurur duyuyoruz. Ancak şartlar, temel parametreler değişti. Mısır gibi köklü bir ülkeyle Türkiye gibi kıymetli ülkenin barışması kadar doğal bir şey olmaz” şeklinde cevap verdi.

Mısır ile barışmak durumundayız diyerek açıklasını sürdüren Turan, "Doğu Akdeniz’i Yunanistan ile İsrail’e mi bırakacağız? Mavi Vatan’daki iddialarımızı sağlamlaştırmayacak mıyız?” dedi.

DARBEYİ YAPANA KARŞI ÇIKMAK İLE ŞİMDİKİ SİSİ SİSİ İLE GÖRÜŞMEK BAŞKA

Turan açıklamasının devamında, “Darbe yapan Sisi’ye karşı çıkmak ile 10 sene sonra Mısır’ın başındaki yöneticiyle görüşmek başka bir şey” dedi ve Kenan Evren örneği vererek, "Kenan Evren de darbe yaptığında kınayan oldu. Ama Evren’le de zaman içerisinde tüm dünya, Türkiye’nin başında olduğu için görüşmeler yaptı. Bunu okuyamamak büyük bir yanlışlık" ifadelerini kullandı.

Turan açıklamasının devamında temel parametrelerin değiştiğini söyleyerek, "Her şart yeni değerlendirmeyi zorunlu kılar. Değişen şartlar içerisinde ülkenin menfaatleri çerçevesinde gereken adımın ne olduğunu değerlendirdik” dedi.

ESAD İLE GÖRÜŞME

“Esad ile de sıkışacak mı?” şeklinde gelen soruya ise Turan, “Esad’dan bağımsız söylüyorum. Her darbeciye, her halkını bombalayana karşı çıktık, çıkacağız. Ancak ülkemizin menfaatleri, bölgemizin dengeleri neyi gerektiriyorsa da onu yapmaktan çekinmeyeceğiz” şeklinde cevap verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç