AK Parti'den emeklilere Temmuz zammında kötü haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den emeklilere Temmuz zammında kötü haber

AK Parti'den emekliler eke zam için cevap geldi. Gelen son dakika açıklaması emeklileri üzdü.

Emekli Haberleri 24 Mayıs 2024 13
AK Parti'den emeklilere Temmuz zammında kötü haber

AK Parti'den son dakika açıklaması: En yanlış adım EYT oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde, tarihinde ilk defa 2. parti konumuna düşen AK Parti'den bir son dakika haberi geldi.

Yerel seçimlerde kaybedilen yerlerin muhasebesi devam ederken emekliler detayı dikkatleri çekti. Gelen son dkaika bilgilerine göre parti içerisinde seçimlerle ilgili birçok öz eleştiri yapıldığı bildirilirken en önemli iki başlığın hukuk ve ekonomi olduğuna yer verildi. Vekiller arasında yapılan toplantıda ise EYT için HATA kelimesi kullanıldığı bildirildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığında son dönemlerde vekiller ve temsilciler ile istişareler yapılıyordu. Yapılan bu toplantılar tamamlandı ve bugüne kadar 5 toplantı yapıldığı bildirildi. Gelen bilgilere göre toplantılarda seçim başarısızlığnın görüşüldüğü bildirildi.

Toplantıda bazı AK Partili vekillerin, "Bizim bir hikâyemiz vardı, ama bu hikâye artık yok. Aslında 2019’da seçmenin verdiği mesajla yeniden bir hikâyenin yazılması gerekiyordu. Bunu yapmadık. AK Parti’nin kuruluş felsefesindeki en önemli unsur, bu partinin yenilikçi ve reformcu bir parti olmasıydı. AK Parti bu ülkenin çimentosuydu. Nerede bu çimento? Aleviler nerede, Kürtler nerede? Türkiye’de şu anda hukuk sistemine güven duyulmuyor" dediği ve ekonomiye de güvenin olmadığı, eğer bu iki konuya güven artırılırsa oy oranı en az 10 puan artar dendi.

EMEKLİ ZAMMINDA KÖTÜ HABER: HANGİ KAYNAKLA YAPACAKSIN

Türkiye Gazetesi'nde yayınlanan haberde Temmuz ayında emeklilere enflasyon üstü zam yapılması isteyen vekiller olduğu bildirildi.

Zam ile ilgili açıklama yapan vekiller, "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" dedi.

Bu açıklamaya göre baktığımızda emeklilere ek bir zammın düşünülmediği görüldü.

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
emekliler bu ülkemizin bas tacı emeklinin hakkini lutfen veriniz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
eyt neden çıktı herkes günü gelince ayrılsın eyt derhal durmali
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Sayin vekiller kendileri kiyak emekli oldumu sikinti yok yanlis yok emeginin karsiligini azda olsa alan emekciye verildimi yanlis👏👏👏
Ziyaretçi 2 Ay Önce
siz yapamazsınız yapacak biri gelir defolup gidersen bu iş daha kolay olur.
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Yazıklar olsun bu milletin hakkı haram olsun Bi emeklinin hakkını vermek ne kadar güç geldi sizlere gerçi cebinizden azalacaktır kazançlarının tüh size yazıklar olsun