AK Parti'den emeklilere ek zam ne zaman? sorusuna cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den emeklilere ek zam ne zaman? sorusuna cevap

Son dakika haberi: AK Parti'den emeklilere maaş zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti, seçim sonrasını işaret etti.

AK Parti'den emeklilere ek zam ne zaman? sorusuna cevap

Son dakika: Emeklilere ek maaş zammı için tairh verildi.

AK Parti'den emeklilere ek maaş zammı için son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında emekli aylıklarına iyileştirme için seçim sonrasını işaret tetti.

Yargı Paketinin meclisten geçmesi sonrası yerel seçimler nedeniyle TBMM'nin Nisan ayına kadar tatile girdiğini söyleyen Akbaşoğlu, meclisin nisan ayından itibaren, seçimlerden sonra çalışmalara başlayacağını söyledi.

TBMM'de düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Akbaşoğlu, emekliler başta olmak üzere tüm kesimlerin alım güçlerinin artırılacağını söyleyen Akbaşoğlu, "Emeklilerin alım gücünü artırmaya bütün çalışanlarımızla birlikte hepsini daha iyi bir noktaya taşımak noktasında irademiz tam" ifadelerini kullandı ve ek zam ile ilgili şunları söyledi:

“Haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili de daha iyileştirici daha alım gücünü artırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyu ile paylaşacağız. Buna dair düzenlemelerimizi de gerçekleştireceğiz"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EK ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün kabineden sonra emeklilere maaş zammı ile ilgili şunları söylemişti:

"Ülkemizin risk priminin düşmesi, borçlanma maliyetlerimizin azalması, yatırımcıların ilgisinin artması, derecelendirme kuruluşlarının notlarının olumluya dönmesi, yaklaşık 132 milyar dolarlık döviz rezervine sahip olmamız, ekonomi programımızın doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Bu vesileyle şu hususun altını bir kez daha çizmek isterim: Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını atarken en olumlu gelişmeleri çalışanlarımızın, emeklilerimizin, dezavantajlı kesimlerin hayatlarıyla evet gerçekleştirdik. En düşük emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden nereye… Asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya, engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir Hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz. Tam tersine, enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi arttırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de arttıracağız"

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
bu nasıl bir karekterdir anlamış değilim meclisi tatil ettiki saf emekli ses çıkartamasın şimdide şimşek işıkhana inanmadığımızı biliyo bunu öne sürdü saf emekli buna inansın şimdide seçimden sonra yapacaz siz oy verin yermi sanıyonuz emekli emekli artık İNANMIYOR SİZE seçimden sonra 1 nisanda görüşecez cumhur ittifakı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
emeklilerle resmen dalga geçiyorlar. o para ile acaba kendileri geçine bilirlermi
Ziyaretçi 4 Ay Önce
inanmıyorum
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ben ak partoye inaniyorum kslpten daha ne yapsin adam veriyor
Ziyaretçi 4 Ay Önce
bizde inandık Sayın akbaş 31artta inanip inanmadığını goreceksiniz