AK Parti'den EKPSS ile Memur Alımı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den EKPSS ile Memur Alımı Açıklaması

Engelli personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. AK Partili Bayram yaptığı açıklamada alımların artacağını söyledi.

Haberler 2 Haz 2022 19:09 0
AK Parti'den EKPSS ile Memur Alımı Açıklaması

AK Parti'den engelli memur alımı açıklaması.

TBMM'de açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram , engelli memur alımına değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Bayram yaptığı açıklamasında şimdiye kadar on binlerce engelli personel alımı yapıldığını , engellilere yapılan desteklere yer verildi. 

Türkiye'de 10 milyon engelli olduğunu söyleyen Bayram, "Şu anda 10 milyon insanımız engelli, ailesiyle beraber 40 milyona tekabül eder; toplumumuzun, Türk milletinin yarısı direkt etkileniyor diğer yarısı dolaylı etkileniyor." ifadelerini kullandı. 

"ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILDI"

"Çok güzel işler yapıldı" diyerek açıklamasını sürdüren Serkan Bayram, "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, hakikaten engellilerde sessiz devrim gerçekleşti. Engelliler Yasası’nın Meclisimizin bütün partilerinin de desteğiyle 2005 yılında çıkması, daha sonra Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin imzalanması, pozitif ayrımcılığın getirilmesi gibi 2020 Erişilebilirlik Yılı’nın ilan edilmesi hassasiyet oluşması, farkındalık oluşması açısından  çok önem arz ediyor. İstihdamda da geçmişte “Engelliden öğretmen mi olur?” denildiğinde “Bal gibi olur.” denildi ve bugün nice nice engelli öğretmenimiz var, engelli okul müdürlerimiz var, inşallah engelli eğitim ataşemiz de olacak." ifadelerini kullandı. 

ENGELLİ ÇALIŞTIRMADA KOTA YÜZDE 4 OLDU

Engelli personel alımında kotanın yüzde 4 seviyesine çıkarıldığını söyleyen Bayram, "Tabii, engellilikteki kota, çalışma kotası özelde yüzde 3, kamuda yüzde 4 olan kota da talepleri tam karşılamıyor. Bu konuda Çalışma Bakanımıza da durumu izah ettim, o da artırılması noktasında olumlu baktı, inşallah en kısa zamanda bunu da gerçekleştiririz. Çok işler yapıldı. Her zaman diyorum: Devlet, elle ayakla yönetilmez; devlet, gönülle, beyinle, kalple, şefkatle yönetilir ki bunu da hep beraber gerçekleştiriyoruz ve Allah’ın izniyle engellilerimiz siyasi alanda da her alanda da daha fazla temsiliyet elde edecektir." dedi.

ENGELLİ MEMUR ALIMI

Bayram sözlerini, "Son dönemde engellilerimizin çoğu sorunlarını aşmakla beraber, işte evde bakım aylığı… 500 bin kardeşimizden fazla engellimiz bakım aylığı alıyor. İşte, engellilerin diğer alanlardaki çalışması ortada. EKPSS’yle her sene alımlar var. Geçmişte 5 bin olan engelli memur sayısı, bugün 65 binin üzerinde. Yine 385 binin üzerinde bugün kamuda çalışmış engelli işçi sayımız var, bunlar önemli sayılardır. Gönül istiyor ki her engellimizi anında işe yerleştirelim ama tabii engel durumuna uygun işlerin de oluşması ve oraya karşılık gelmesi noktası da önem arz ediyor." şeklinde sonlandırdı.

15 BİN ENGELLİ MEMUR ALIMI YAPILACAK

Geçen ay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 15 bin engelli memur alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu personel alımı ilanının önümüzdeki günlerde geleceği bildirildi. Söz konusu persone lalımı ilanı geldiğinde finans7.com sayfasında olacak. EKPSS ile engelli kamu personel alımı ilanı yayımlanınca aberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç