AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaşına Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaşına Zam Açıklaması

Son dakika haberi: AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına zam konusunda açıklama geldi.

Siyaset 23 Haz 2022 14:56 0
AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaşına Zam Açıklaması

AK Parti'den Cumhurbaşkanı maaşına zam açıklaması.

AK Parti'den bir son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal yaptığı son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 40 zam açıklamasına değindi ve bu konuda sert tepki gösterdi. 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ZAM TALEBİ YOK"

Cumhurbaşkanının zam kararının, talebinin olmadığını söyleyen Ünal, emekli maaşlarına gelecek zammın eski Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve emekli maaşlarına yansıtılmak zorunda kalındığına yer verildi.

Ünal yaptığı son dakika açıklamasında, “Konu Cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılması değil. Cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi olmadı. Emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı, eski Cumhurbaşkanları, milletvekillerinin emekli maaşlarına yansıtılmak zorunda kalındı." ifadelerini kullandı. 

"KILIÇDAROĞLU AÇIKLASIN"

Ünal açıklamasının devamında Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi ve "Kılıçdaroğlu açıklasın kendi maaşında ne kadar artış olmuş. Neden Cumhurbaşkanımız kendisini düşünüyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunu kendileri de biliyor. İYİ Partili, CHP'liler ile bu konu konuşuldu. Emekli maaşlarını Cumhurbaşkanımızın bütçesine endeksli olmaktan çıkaralım. Buyursunlar, buradan çağrı yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ÖDENEĞİ ARTTIRILACAK

Cumhurbaşkanı'nın sene başında 100 bin lira olan aylık ödeneğinin artışla birlikte Temmuz'dan sonra yüzde 140 vin lira seviyesine yükseltilmesi planlanıyor.

ESKİ CUMHURBAŞKANLARI, VEKİLLER VE ÖDENEĞE NE KADAR ZAM?

Eski Cumhurbaşkanları, emekli milletvekilleri ve meilletvekili maaşlarıa zam yapılacağı açıklandı ve. Eski Cumhurbaşkanları, vekiller ve emekli vekillere yapılacak zamların detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç