AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam konusunda AK Parti'den umut kırıcı bir son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 8 Haz 2022 15:27 2
AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması

AK Parti'den asgari ücret zammı açıklaması.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret zammı sorusuna, "Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum." dedi. 

SENE BAŞINDA

Sarıeroğlu açıklamasının devamında, "Tüm artışlar, düzenleme yapıldıktan sonra sene başında tüm çalışanlar ve emeklilerimizi ilgilendirecek düzenlemeyi hayata geçiririz diye umut ediyoruz. Tüm artışlar, düzenleme yapıldıktan sonra sene başında tüm çalışanlar ve emeklilerimizi ilgilendirecek düzenlemeyi hayata geçiririz diye umut ediyoruz." dedi. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Sarıeroğlu açıklamasının devamında memur ve emeklilerin maaş zamları konusuna değindi ve "Temmuz'da hesaplamalar baştan yapılacak. Aralık sonunda yeniden hesaplama yapıldığında muhakkak ki artışlar olacak. Yasal düzenlemenin çıkacağı yılbaşında tüm artış ve düzenlemeler yapıldıktan sonra bu işin maliyeti belli olacak. Çalışan ve emekliler için yaptığımız hiçbir şeyi maliyet olarak görmüyoruz. Şu an için hesaplamalar, TV'lerde tablolar yayınlanıyor. Dün Çalışma Bakanlığımız tabloyu yayınladı. Emekli ikramiyelerinde artış olacak." dedi. 

İŞÇİ EMEKLİLERİ

İşçi emeklileri konusunda ise Sarıeroğlu, "Bakanlıklarımızda da şu anda sahadaki ihtiyaçlarına yönelik tespitler yapılıyor. Önümüzdeki dönemlerde ihtiyaçlar tespit edildikten sonra yol haritası eşliğinde gerekli değerlendirmeler Bakanlığımız tarafından yapılacaktır." dedi.

UMUT VERİCİ DEĞİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun asgari ücret açıklamasına baktığımızda çok da iç açıcı bir açıklama olduğu söylenemez. Bir yasal düzenleme ile komisyonun yeniden toplanmasının önünün açılması gerektiği ifade edildi. Ancak Temmuz ayına kısa süre kala bu konuda bir çalışmanın henüz gündeme gelmemesi kafaları karıştırıyor. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadın sinir bozucu gerçekten, herkese kadro dedi bit ve kitler kadro almadı, şimdide olumsuz olumsuz konuşuyor hadsiz, enflasyon farkı ne olacak memur alacak işçi almayacak mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
AKP çok bekler asgari ücret çalışandan oyu...