AK Parti'den açıklama geldi: 500 TL'lik banknot mu geliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den açıklama geldi: 500 TL'lik banknot mu geliyor?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, "500 TL'lik yeni banknot basılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

Ekonomi 18 Nisan 2023 14:19 4
AK Parti'den açıklama geldi: 500 TL'lik banknot mu geliyor?

Son dakika: 500 TL'lik banknot iddialarına açıklama geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. 500 TL'lik banknot iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, "500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı yok. Serbest Döviz Kuru rejimine sahibiz, bundan vazgeçme planımız yok." dedi.

CNN Türk yayınında konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Cevdet Yılmaz, "500 TL'lik yeni banknot basılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

"500 LİRALIK BANKNOTLARA TÜRKİYE'NİN İHTİYACI YOK"

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek, 2-3 yılda tek haneye ulaşmak. Bugünkü enflasyonla spekülasyon yapılıyor ama seçimden sonra belirsizliğin azaldığı ortamda enflasyon düşecektir. 500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı yok. Serbest Döviz Kuru rejimine sahibiz, bundan vazgeçme planımız yok. Dövizde arz ve talep fiyatı belirler. Dönemsel hareketlenmeler her zaman olabiliyor.

Dövizin arzı ve talebi geleceği yeri belirler. Cari açığı düşürme perspektifi olan Türkiye 100 milyar lira turizm, 400 milyar lira ihracat hedefliyor. Türkiye 1,5 trilyon dolarlık ekonomiyi hedefliyor. Döviz her zaman hareket edecektir, aşağı yukarı gidecektir. Esas olan reel döviz kurudur. Reel döviz kurunun istikrarlı seyir izleyeceğini düşünüyorum. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Önümüzdeki dönemde belirsizlikler azalacak, ekipler şekillenecek, istikrarlı ve güvenli ortamda bu konular şekillenecektir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Depremin üstesinden henüz gelinmemiştir. 100.000 lerce kişi evsiz ve adamlar Kara kara düşünüyorlar çünkü yapılması planlanan evlerin taksitlerini nasıl ödeyecekler diye.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Demeki TL paranın kıymetli düşmekte.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Kendin için konuş senin nefesin kokabilir açlıktan bunu tüm Türkiye ye mal edemezsin Depremin üstesinden geldi bu ülke. Bu deprem herhangi bir başka ülkenin başına gelse idi şuan o ülke yokdu bakın ülkemize herşsy normale döndü
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ihtiyacı yok Türkiye'nin (malum iktidarin yandaşları kendileri Türkiye sanıyorlar ya) onların ihtiyacı yok demek istiyor aslında gerçek Türkiye'nin nefesi açlıktan kokuyor.