AK Parti'den açıklama: EYT yasa çalışmaları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den açıklama: EYT yasa çalışmaları başladı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti, EYT yasasının hazırlanmaya başladığını söyledi.

Emekli Haberleri 17 Ocak 2023 16:59 1
AK Parti'den açıklama: EYT yasa çalışmaları başladı

EYT meclis takvimi açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde kanun teklifini hazırlama aşamasına geçtiklerini söyledi.

TBMM'de söz alan Akbaşoğlu, "Meclis kürsüsünden de tekrar bütün milletimize hatırlatmak isteriz ki 5 adım atacağız demiştik" ifadeleri ile sözlerine başladı ve  "Allah’a çok şükür 4’üncü adımını bu hafta görüşmeyi düşünüyoruz ve bunu yasalaştırmayı düşünüyoruz. Asgari ücreti düzenleyeceğiz demiştik, memur ve emeklilerin durumlarının daha iyileştirilmesine ilişkin bir yasal düzenleme yapacağız demiştik, bunun dışında, 3600 ek göstergeyi yasalaştıracağız dedik; bunları hayata geçirmenin  mutluluğu içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

4. ADIM SÖZLEŞMELİLERE KADRO

4. sözlerinin sözleşmelilere kadro konusu olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, "Bu sözü de Genel Kurulun gündemine getirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Ne söylediysek onu yapıyoruz, yaptığımızı söylüyoruz. Bu millet sahipsiz değildir, bu milletin bütün fertleri, bütün katmanları; işçisi, çiftçisi, emeklisi, memuru, esnafı, sanayicisi, nesi onların gündemiyse o gündem bizim gündemimizdir. Milletimizin gündemi bizim gündemizdir, milletimizin kırmızı çizgisi bizim kırmızı çizgimizdir; bütün sorunlara el atıyoruz,  dosya dosya önümüze alıp hepsini inşallah çözümlüyoruz" dedi.

EYT

Açıklamasının devamında EYT konusuna da değinen Akbaşoğlu, çalışmaların sona erdiğini ve şimdi EYT teklifinin yasa haline getirilmesi için çalıştıklarını söyledi ve "Bu manada EYT’yi de Allah nasip ederse önümüzdeki hafta Meclisin gündemine getireceğiz, Meclis Başkanlığımıza vereceğiz. Ve bu konuyla ilgili kanun teklifi çalışmalarına milletvekili arkadaşlarımızla beraber başladık. EYT’yle ilgili teknik çalışmayı Çalışma Bakanlığımız tamamlamıştır. 2 milyon 250 bin insanımızı evvelemirde ilgilendiriyor, toplamda 5 milyona yakın insanımızı ilgilendiriyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı üzere, herhangi bir yaş şartı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihi itibarıyla ondan daha önce hangi hukuki statü söz konusu ise aynı hukuki statüye dair emeklilik hakları kazanılmış olacak ve inşallah, muhtemelen önümüzdeki hafta kanun teklifini Başkanlığımıza sunacağız; şubat ayı içerisinde bunu Meclisin takdiriyle yasalaştırıp bütün EYT’li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız inşallah" dedi.

EYT kanun teklifi açıklandığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
typişcileride türkiye milleti ve sayınbakanlarımızdan bize bir elatmalarının zamanı gelmedimi coluk cocugumuz sizinvereceyi müjdeli haberi cok sabır sızlıkla bekliyoruztyp süreklilik istiyoruz