AK Parti'den Açık Cezaevi İzinleri Kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Açık Cezaevi İzinleri Kararı

Son dakika haberi: AK Parti kulislerinden alınan son dakika bilgisinde açık cezaevi izinlerinin uzatılmayacağı öğrenildi.

Son Dakika 5 Mayıs 2022 09:11 2
AK Parti'den Açık Cezaevi İzinleri Kararı

Açık cezaevinden izinli çıkan mahkumları üzen son dakika haberi geldi: Hükümete yakın gazete, izinlerin uzatılmayacağını yazdı.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun bugün kaleme aldığı yazısında önemli ifadeler kullandı. Pandemi nedeniyle uzatılan açık cezaevi izinleri için son kulis bilgilerini paylaşan Karatosun, 31 Mayıs tarihinde başlatılan ve 2 yıldır devam eden açık cezaevi izinlerinin sona ereceğini vem ahkumların geir çağrılacağını söyledi. Şimdiye kadar 2 aylık periyotlarla 12 defa uzatılan ve toplamda 2 yıl boyunca süren açık cezaevi izinlerinin, pandeminin azalması ile birlikte kaldırılacağına yer verildi. 

2 yıldır dışarıda olan ve izinli sayılan, işe giren, hayat kuran mahkumlar, 31 Mayıs'tan sonra kalan cezalarını yatmak üzere açık cezaevlerine gidecek ve buralarda teslim olacaklar. 

6 AY DAHA UZATILMIŞTI

Kasım 2021'de gelen açıklamada açık cezaevi izinlerinin uzatılmayacağına yer verilmişti. Ancak Kasım ayında gelen tepkiler sonrası muhalefetin desteği ile açık cezaevi izinlerinin 6 ay daha uzatılmasına karar kıldını. Kasımın sonunda başlayan yeni izin süresi bu ay sona eriyor. Son olarak 31 Mart tarihinde izinler 2 ay daha uzatıldı. 

SALGIN AZALDI

Koronavirüs salgınında vaka sayısının 1000 sınırına kadar gelmesi sonrası AK Parti kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre izinlerin uzatılmasına lüzum olmadığına yer verildi. 

2 YILDA 200 BİN MAHKUM FAYDALANDI

2 yıldır devam eden açık cezaevi izinlerinden şimdiye kadar 200 bin mahkum faydalandı. İnfaz süresinden sayılan bu süreçte cezası biten bir daha cezaevine dönemeyecek. Ancakj cezası kalan vatandaşlar ise açık cezaeivne dönmek zorunda. Yoksa firari sayılacaklar ve haklarında yakalama kararı verilecek.

MAHKUMLARDAN VE YAKINLARINDAN ÇAĞRI: UZATILSIN YA DA AF ÇIKSIN

2 yıldı dışarıda olan ve bir suça karışmadan işlerini kuran, hayatlarını kuran mahkumlar, izinde olan ve bir suça karışmayan mahkumlar , suça karışmayanlar için bir defalığına mahsus af çıkarılmasını istiyor. Ya da izinlerin biraz daha uzatılması talep ediliyor.

Sizce izinler uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

AÇIK CEZAEVİ AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsanlar bu zor şartlarda yaşam mücadelesiyle 2 yıldır özgürlük aleminde mahpusluk yaşıyor herkesimin Hayrina bir ceza indirimiyle bu iş çözülecek Allah'ın izniyle inşallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle bir af verilmeli herkez düzenini kurdu devletimiz Suriyelilere kucak acmisken kendi vatandaşımızı mağdur etmez diye düşünüyorum