AK Parti'de seçim öncesi gündem: Emekliler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'de seçim öncesi gündem: Emekliler

AK Parti'de gündem emekliler. Seçim öncesi emeklilerin gönlünün alınması için çalışmalar devam ediyor, ancak bütçe imkan vermiyor.

Emekli Haberleri 27 Şubat 2024 2
AK Parti'de seçim öncesi gündem: Emekliler

AK Parti, emekliler ile ilgili çalışmalar yapacak.

Yerel seçimlere kısa süre kaldı. 1 ay sonra sandık başına gidecek Türkiye, yeni belediye başkanlarını, il ilçe meclis üyelerini ve muhtarları seçecek.

Seçime kısa süre kala sahada vatandaşlarla bir araya gelen siyasi isimler, gelen talepleri dinliyor ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veriyor. Sokaklarda vatandaşlarla görüşen AK Partili vekiller ve kurmaylar, emeklilerin ciddi şekilde rahatsız olduğunu aktardı.

Yapılan son toplantılarda gündem emekliler oldu ve emeklilere yönelik yeni bir çalışma yapılmasının zorunlu olduğuna dikkatler kesildi.

AK Parti seçmen tabanında 65 yaş üstü önemli bir grup. Ancak son dönemlerde enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş ile birlikte alım güçleri yüksek oranda düşen emekliler, oy tercihlerinde değişikliğe gidiyor. AK Parti kurmayları yaptığı açıklamada 65 yaş üstünün oy vermek istemediğini, başka partiye de gitmediğini ve oy kullanmayacağını söyledi.

En düşük emekli aylığının 10 bin TL'ye çıkması, emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye ve bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasının yeterli olmadığını, hayat pahalılığı nedeniyle bunların eridiğini belirten kurmaylar, buna rağmen ekonomi programına bağlı kalınmasının zorunlu hale geldiğini söylüyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN 5 BİN LİRA MASAYA GELDİ ANCAK...

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin 5 bin liraya çıkarılması için teklifin masaya geldiği, ancak bütçenin buna imkan vermediğini bildiren parti kaynakları, ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılmasında bile şartların çok zorlandığını söyledi.

AK Parti kurmayları konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yerel seçimlerde bizi en çok zorlayacak kesim emekliler olacak. Bunu anketlerde de görüyoruz. Anadolu’da daha rahatız. Fakat büyükşehirlerde 65 yaş üstü seçmen konusunda bazı sıkıntılarımız olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
İSTANBUL U KAYBEDİN ARTIK YETER MEMURA HER AY 12000 TL VAR AMA
Ziyaretçi 5 Ay Önce
bos islere milyon dolarlar harcarken butce var is halka gelimce yok bizdede verecek oy yok