AK Parti'de seçim muhasebesi: Kendi akrabalarımızı dahi ikna edemedik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'de seçim muhasebesi: Kendi akrabalarımızı dahi ikna edemedik

AK Partili vekillerden seçim değerlendirmesi geldi. Yapılan açıklamada partililerin kendi akrabalarını ikna edemediğine yer verildi.

Seçim 5 Nisan 2024 2
AK Parti'de seçim muhasebesi: Kendi akrabalarımızı dahi ikna edemedik

Seçimlerden sonra seçim sonuçları muhasebesi başladı. En ciddi muhasebe AK Parti'den geliyor. Kurulduğu ilk günden bu yana ilk defa 2. parti olarak seçimlerden ayrılan AK Parti'de hedef, aksayan yerlerin düzeltilmesi. AK Partililer, kendi akrabalarını bile ikna edememiş.

Seçimler geride kaldı ancak tartışmaları hala devam ediyor. Kulislerden son dakika bilgileri gelirken AK Parti'de seçime bir hafta kala konuşulanlar da ortaya çıktı.

SEÇİMLERE KISA SÜRE KALA GÖRÜŞME OLMUŞ AMA...

Seçimlere kısa süre kala Mehmet Şimşek ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” dediği, ancak Bakan Şimşek'in bu talebe olumsuz cevap verdiği öğrenildi.

AK Parti'de seçimlerden önce yapılan değerlendirmede, "İmkânlar zorlanıp emekli başına bin lira verilse veya bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılsa bile bunun sahada karşılık bulmayacağı, muhalefetin gündemde tuttuğu 7-10 bin liralık seyyanen zammın yapılmasının da imkânsız olduğu" görüşü paylaşıldı.

Bildirilen görüşlerde sadece Ankara ile İstanbul değil 11-12 ilin kaybedileceği uyarısı yapıldı.

"KENDİ AKRABALARIMIZI DAHİ İKNA EDEMİYORUZ"

AK Partili isimler ve vekillerden bazılarının kendi akrabalarını bile sandığa gitme konusunda ikna edemediği bildirildi. Yapılan açıklamada, “AK Parti’nin 11 milyondan fazla üyesi var, her bir üye bir kişiyi bile ikna etse, 22 milyon oy almamız gerekirdi. Ama AK Parti’nin bu seçimde aldığı oy 16,3 milyon” denildi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 31 Gün Önce
kiralar 10 TL. maaş 10 TL siz neyin hesabını yapıyorsunuz adam sana oy veririm nasıl ikna olsun
Ziyaretçi 31 Gün Önce
Mehmet Şimşek ağzına bak emekliye verme ondan sonra akrabalarını ikna edemedi de yok memedi ikna etseydin iyi olurdu