AK Parti Sözcüsünden Asgari Ücret, Memur ve Emekliye Temmuz Zammı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti Sözcüsünden Asgari Ücret, Memur ve Emekliye Temmuz Zammı Açıklaması

AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik bir basın açıklamasında bulundu ve maaşlara zam sorusuna cevap verdi.

Siyaset 19 Mayıs 2022 16:46 0
AK Parti Sözcüsünden Asgari Ücret, Memur ve Emekliye Temmuz Zammı Açıklaması

Asgari ücret, emekli ve memurlara zam olacak mı?

AK Parti MYK 'sı sonrasında kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar hakkında gelen soruyu yanıtladı.

MYK sonrası basın toplantısında soru cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmında Çelik'e "Temmuz ayında asgari ücretl, memur ve emeklilere ek zam yapılacak mı, son günlerde gelen açıklamalar sonrası son durum nedir?" sorusu soruldu. 

Ömer Çelik, bu konuda çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yapıldığını, çalışmaların sona ermesinden sonra detayların kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Enfalsyon ve hayat pahalılığına karşı vatandaşları koruyacaklarını söyleyen Çelik, maaşlara zam ile ilgili gelen soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Değerli arkadaşlar konu gündem oldukça her MYK'da soruluyor. Bunu Bakanımız düzenli olarak açıklıyor. Bir düzenlemeden sonra hemen ikinci düzenleme başlamıyor. Sürekli çalışma var denilemez. Biz emekli, esnaf, çiftçi, gençlerden gelen talepleri takip ediyoruz. Herhangi bir şekilde vatandaşımızın enflasyon karşısında ezilmemesi için stratejiler geliştiriyoruz. Bugün sabah da toplantımız vardı.

Ama onların zamanlaması konuşulması henüz onlar için bir şey söylemek erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Çeşitli sosyal kesimlerden gelen talepler sistematik şekilde sıkı bir şekilde değerrlendirilir."

BAKAN HAZİRAN SONU DEDİ

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin dün yaptığı açıklamada ek zam için Haziran ayı sonunu işaret etmiş, asgari ücret, emekli ve memura zammın bu tarihte netleşeceğini söylemişti.  Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç