AK Parti son dakika: Çocuğu okula gidenlere 3366 TL e devlet'te başladı (Sed yardımı başvurusu nasıl yapılır 2023)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti son dakika: Çocuğu okula gidenlere 3366 TL e devlet'te başladı (Sed yardımı başvurusu nasıl yapılır 2023)

Son dakika haberi: Çocuğu okula gidenlere büyük yardımlar yapılıyor. Yapılan yardımlarda, çocuğu okula gidenlere 3366 TL ödeme yapılacak.

Finans Magazin 16 Mart 2023 12:47 1
AK Parti son dakika: Çocuğu okula gidenlere 3366 TL e devlet'te başladı (Sed yardımı başvurusu nasıl yapılır 2023)

Son dakika SED ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Çocuğu okula gidenlere aylık 3366 TL verilecek. İşte başvuru.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayı içinde 582 milyon 692 bin 272 lira ödeme yapıldığını bildirdi. SED ödemesi adı altında yapılan bu ödemeler önceki günden bu yana hesaplara yatırılmaya başlandı.

Bakan Yanık yaptığı açıklamada çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünü korumak ve çocuğun aile ortamında sağlıklı şekilde yetişmesi olduğunu bildiren Bakan Derya Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına sosyal ve ekonomik destek ödemesi yapıldığını söyledi. Çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıkçı şekilde yetiştirilmesi olduğuna dikkatleri çeken Bakan Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklaır için sosyal ve ekonomik destek verdiklerini söyledi.

Çocukların ailelerinin ayında büyümesini, daha sağlıklı yetişmesini, aile bütünlüğünün korunmasına önem verdiklerini söyleyen Bakan Derya Yanık, ekonomik gerekçeleriyle çocukların ailelerinden kopmaması için ailelere destek ödemesi yaptıklarını söyledi. 

Bu kapsamda Mart ayında ihtiyaç sahibi ailelerin 174 bin civarında çocuğu için toplamda 582 milyon 692 bin 272 TL ödeme yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mart ayı içerisinde toplam 582.692.272 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” dedi.

ÇOCUK BAŞINA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Söz konusu yardım kapsmaında kişi başına çocukları için 3 bin 366 TL'lik ödeme yapılacağı öğrenildi. Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Söz konusu yardıma başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. "Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli geliri bulunmayan ailelerin çocukları ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmaktadır. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti için yapılan başvurulara yapılan araştırma inceleme ve değerlendirme sonucunda karar verilmektedir. Bu nedenle aşağıdaki bilgilendirmeyi okuduktan sonra başvuru için karar veriniz. İsterseniz ikamet ettiğiniz ilde size en yakın sosyal hizmet merkezine dilekçeyle veya şahsen başvuruda bulunabilirsiniz." ifadeleri ile yayınlanan duyuruda başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

d) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,
Meslek elemanları tarafından yapılan inceleme sonucu uygun bulunması halinde desteklenmektedir.

Bu şartları taşıyanların e devlet kapısı üzerinden başvurusunu aşağıdaki şekilde yapması gerekmektedir:

E Devlet arama kısmına yukarıdaki gibi SED yazın ve çıkan ilk sonuca tıklayın. Daha sonra Yeni Başvuru kısmından SED yardımı başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Yeni yardım duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
cumhur baskanm herkese kabro verin ki yine siz kazannn biz typlilere unutmayın oyumuz size