AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvuru formu 2023: Başvuru ücreti ne kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvuru formu 2023: Başvuru ücreti ne kadar?

AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvuru formu yayınlandı mı? Aday adaylığı başvuruları başladı mı? Başvuru ücreti ne kadar?

Seçim 11 Mart 2023 11:21 0
AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvuru formu 2023: Başvuru ücreti ne kadar?

AK Parti milletvekili başvuru formu 2023.

14 Mayıs seçim açıklaması dün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada seçim kararını duyurdu. Erdoğan'ın duyurduğu seçim kararı sonrası en merak edilen konu AK Parti milletvekili aday adaylığı başvuru formu oldu.

Dün düzenlenen basın toplantısınd seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklayan ve Cumhur İttifakı adayının kendisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizi, seçim tarihini yaklaşık bir ay öne çekme kararını almaya yönelten sebeplerden bazıları şunlardı, her şeyden evvel 18 Haziran, milyonlarca gencimizin geleceğini ilgilendiren üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Yine bu tarih, yurt içinden ve yurt dışından yüzbinlerce vatandaşımızın hac farizasını ifa etmek üzere mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okulların seçim tarihinden hemen önce tatile girmesi sebebiyle her yıl olduğu gibi bu sene de milyonlarca vatandaşımız, memleketine veya tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı. Bunların başını çektiği sebeplerle, 18 Haziran'ın milletimizin iradesini sandığa yansıtmasını teminde sağlıklı bir tarih olmadığını değerlendirdik. Alternatif olarak da 14 Mayıs tarihini teklif ettik.

Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıl dönümüne de tekabül eden bu tarihin milletimiz nezdinde hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz. Ancak ülkemizin 6 Şubat'ta ardı ardına yaşadığı iki büyük deprem, seçimle ve seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana ve Elazığ illerimizde, yüreklerimizi yakan can ve mal kayıplarına yol açtı."

Tüm bu çerçevede bir ilk adım olarak genel başkanı olduğum AK Parti'den milletvekili adayı olmak için başvuracaklarla ilgili bir karar aldık. O da şu, partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce ilgili birimimizce belirlenecek asgari rakam tutarını AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır. Yapacakları cömert bağışlarla deprem yaralarının sarılmasına katkıda bulunacak tüm arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Bu kararın diğer partilere de örnek olacağına inanıyorum"

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU FORMU

AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvuru formu henüz yayınlanmadı. Seçim takviminin yayınlanması ile adaylık başvurularının bu hafta başlaması bekleniyor. Adaylık başvurusu başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç