AK Parti İçinde Neler Olduğunu Açıkladı: Yeni Torba Yasa Hazır
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti İçinde Neler Olduğunu Açıkladı: Yeni Torba Yasa Hazır

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş yaptığı son dakika açıklamasında yeni torba yasanın hazırlandığını söyledi.

Ekonomi 29 Eylül 2022 14:07 0
AK Parti İçinde Neler Olduğunu Açıkladı: Yeni Torba Yasa Hazır

Yeni torba yasa geliyor.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaamsı geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı son dakika açıklamasında birçok müjdenin içinde olduğu torba yasanın gelecek hafta meclise sunulacağını söyledi. 

Elitaş açıklamasında kamuoyunu çok yakından ilgilendiren , insanların cüzdanlarına dokunan , çalışan ve işverenlere önemli katkılar sağlayacak düzenlemenin hazır olduğunu ve gelecek hafta meclisin açılmasının ardından TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Söz konusu düenlemenin 25 ile 30 madde arasında olacağını söyleyen Elitaş, teklif ile KYK borçlarının aizlerinin silineceğini , vatandaşların varlık yönetim şirketlerine devredilen ve icraya vreilen borçlarından 2 bin liranın altındakilerin silineceğini söyledi.  Elitaş açıklamasında , "Bu 2 bin TL'ye kadar olan dosyalar; elektrik şirketlerini, doğalgaz dağıtım şirketlerini ve telekomünikasyon şirketlerini doğrudan doğruya ilgilendiren konu. 2 bin TL'ye kadar ana para ve ferilerinin, toplamı 2 bin TL'nin altında olan kısımlarının silinmesi ve sildikleri takdirde şirketlerin bunu 'şüpheli alacak karşılığı' ayırmak yerine doğrudan doğruya gider yazarak, çeşitli merasimlerin ortadan kalkması gibi durum söz konusu. Yine bugüne kadar işverenlerin çalışanlarına yemek yardımlarını ayni olarak verdiklerinde, yani yemek olarak verdiklerinde herhangi bir SSK primi veya vergiye tabi değilken nakdi olarak yemek yardımı verdiklerinde hem gelirin bir ilavesi olarak sayıldığından hem vergiye tabiydi hem de ücret olduğundan dolayı sigorta primine tabiydi. Şimdi onu Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. O rakamı nakdi olarak verdiği takdirde vergiden istisna haline gelecek." diyerek detayları aktardı.

Dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası desteğinin de teklifte olacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Elitaş, şimdi Türkiye'nin her yerine doğalgazın ulaştığını söyledi ve "Kömür yardımı yaptığımız ailelerin doğalgaz tükettikleri için bu yardımdan mahrum kalmalarını da ortadan kaldırabilmek için kış aylarında elektrik ve doğalgaz harcamalarının 1000 TL'ye kadar olan kısmını işveren karşıladığı takdirde vergiden istisna olacak. Aynen yemek yardımında olduğu gibi. Torba teklifin içinde ayrıca; Bankacılık Düzenleme Denetle Kurumu ve Bankacılık Kanunu ile ilgili düzenlemeler var. Maliye Bakanlığı'nın bize getirdiği düzenlemeler var. Bu torba teklifin 25-30 madde arasında olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç