AK Parti EYT'de Geri Adım Attı: İşte 2 Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti EYT'de Geri Adım Attı: İşte 2 Nedeni

Son dakika haberi: AK Parti'ye EYT konusunda geri adım attıran iki neden açıklandı.

Siyaset 15 Mayıs 2022 15:44 10
AK Parti EYT'de Geri Adım Attı: İşte 2 Nedeni

Bu 2 durum AK Parti'ye EYT'de geri adım attırdı.

Emeklilikte yaşa takılan on binlerce kişi bugün seslerini duyurmak için miting düzenledi. Düzenlenen miting bölgesinden gelen görüntülere baktığımızda ciddi bir kalabalık oluştuğu ve yaşa takılan binlerce kişinin miting alanına gelerek seslerini duyurmaya çalıştığı görüldü. 

KALABALIK OLDUKÇA FAZLA : TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Miting bölgesinde ciddi bir kalabalık oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen emeklilikte yaşa takılanlar , burada sloganlar attı ve seslerini duyurmaya çalıştı. İşte miting bölgesinden gelen görüntüler:

EYT'DE SON AÇIKLAMA: GERİ ADIM ATILDI

Geçen haftalarda açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar için gündemimizde yok demişti. Bu açıklama sonrası büyük tepkiler geldi. 2 gün önce gelen açıklamada ise bu konuda geri adım atıldığı görüldü. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, ''Enflasyon fevkalede ciddi boyutlara ulaşmış durumda, yüzde 70'e dayandı. Dünyada da öyle Almanya'da yüzde 30 dayandı. Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması. Emekçilerimizi korumak için pek çok şey yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var. 3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacağız. EYT'liler var hepsi önümüzdeki dosyalar hepsini adım adım çözeceğiz. Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz enflasyon karşında." demişti. 

GERİ ADIM ATTIRAN 2 GELİŞME

EYT konusunun yeniden gündeme gelmesi 2 nedene bağlandı. Bunlardan ilki düzenlenen büyük mitingler ve son seçimlerde saandıktan çıkan EYT pusulaları. İkincisi ise partiden art arda gelen istifalar. Son bilgilere göre son 1 ayda AK Parti'den üye istifaları oldukça arttı. 

Son verilere göre 11 milyon 40 bin üyeli iktidar partisi 44 binden fazla üye kaybetti. Bunda en büyük etmen , emeklilikte yaşa takılanlar oldu. 

EYT'NİN GÜNDEME GELECEĞİ TARİH

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının sözleşmelilere kadro konusundan sonra gündeme geleceği açıklandı. Bu da EYT'nin tatil sonrasına kaldığını gösteriyor. Temmuz ayının ortalarında TBMM tatile girecek. Tatil sonrası Ekim'de yeni yasama yılı başlayacak ve bu tarihten sonra EYT çalışmaları başlayabilir. 

Sizce Ekim'de başlar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın ve uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
₺EYT bence Mayıs Haziran bilemedin temmuz gibi açıklanacak çalışma bitti gibi görünüyor ama açıklanmıyor kar sır gibi saklıyor kar yakın açıklama yapcaklar bence
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
#Bence Haziran Mayıs bilemedin temmuz diye düşünüyorum galiba çalışma bitti görünüyor fakat açıklama yapmıyorlar sır gibi saklıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar yapmazlar boşuna umut vermesinler hazirliksiz yikalanmislarmis bostan korkulugumusuz bastasiniz orada ne iş yaparsiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Suruyelılerın oyuna guvenen hukumet zurnanın zart dedıgı yerde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
#eyt iktidar anahtarı olacaktır. İktidar için Eylül son fırsat sonrasında çıkarsa da nafile şahsen ben oy vermem ..